A Samsung és az LG is szállíthat OLED paneleket az iPhone-okba

Hirdetés

Lassan de biztosan növekszik az OLED és AMOLED panelek száma a mobilkészülékekben és az okoskütyükben, és a technológia előremutató tulajdonságaival is találkozni hajlított és hajlékony kijelzős eszközökben, ilyen mondjuk az LG G Flex 2, a Samsung Galaxy S6 edge+ vagy az Apple Watch, amelynek megjelenítőit a két koreai gyártó szállítja. Többször is lehetett már arról hallani, hogy idővel az iPhone-ok is OLED technológiára válthatnak a megszokott IPS-LCD-ről, ez viszont komoly előkészületeket igényel, hiszen sok millió ilyen készülékre lehet igény havonta.


A hajlékony panel, a pontos kalibráció, a magas fényerő és a remek kontrasztarány is az OLED technológia mellett szól [+]

Éppen ezért a cupertinóiak az LG és a Samsung gyártósoraira is számítanak, hogy elegendő minőségi panel legyen elérhető a legnagyobb vásárlási kedv kielégítésére, írja koreai források alapján az Apple Insider. Az LG és a Samsung együttesen 15 billió wont, azaz mintegy 3,7 billió forintot fektethet oledes gyártósorainak kibővítésére, amelybe állítólag az Apple is besegít anyagilag, és az ehhez szükséges megegyezések hamarosan megköttethetnek.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung OLED kijelző kerülhet a 2018-as iPhone-okba

    Egyre többször hallani híreket arról, hogy a Samsung újabb tárgyalásokba kezdett, hogy az OLED paneleket a vállalat biztosítsa majd az Apple mobiljaiba.

  • LG G Flex 2 - (sz)ívlapát

    A második ívelt telefonja sokkal jobban sikerült az LG-nek, mint az első, pedig az sem volt rossz. Most viszont elvileg minden tényleg a helyére került, a végeredmény impozáns, de nem tökéletes.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés