Hirdetés

Nyomkövető gyerekeknek

A japánok mindig meglepik az emberiséget valami új és érdekes kütyüvel. Nem történt ez most sem másképp. A Doku-iruka névre hallgató kis delfin formájú készülék a GPS-hez hasonlóan helyzet-meghatározásra alkalmas, csak erre a PHS(vezeték nélküli telefon hálózat) rendszert használja. A delfinen levő gomb megnyomásával aktiválja magát az eszköz és meghatározott időközönként folyamatos jelentést küld a szülő PHS kompatibilis mobiltelefonjára térképpel együtt. Ha a gyerek már beért az iskolába, akkor ki lehet kapcsolni. Az útvonalakat a szerver is tárolja, így akár egy hétre visszamenőleg is elérhetjük az adatokat.


Bamba hal a zsebben, és biztonságban a gyerek.

 

A delfin zsinórját meghúzva riasztóként is működik. A 135 × 58 × 35 mm-es mérete és a 110 grammos súlya nagyon kicsinek számít, így simán elfér a zsebben. Az akkumulátor akár 24 órás folyamatos működésre is képes. A hatósugara függ ugyan a PHS állomásoktól, de a föld felett közel 70 méterre, alatta pedig 500m-1km-ig működhet.

A hasznosságát talán nem kell ecsetelni, de kérdés, hogy az mennyire lehet normális, hogy a gyerekre nyomkövetőt kötünk, bár ha lenne gyerekem, lehet, hogy jó ötletnek tartanám.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés