Nőtt az iOS és Windows Phone részesedése Amerikában

A comScore egy igen nagyszabású felmérést végzett Amerikában az okostelefonok felhasználói között, és egy átlagot levonva próbált meg eredményeket kimutatni a legkedveltebb márkákról. A kutatás a 2014 májustól augusztusig tartó időszakot vizsgálta, és nem túl meglepő módon a végeredmény szerint a Samsung és az Apple messze a többiek előtt jár.

A gyártók közötti versenyt egyébként az Apple nyerte, az USA-ban 42 százalékos szelettel áll a dobogó legfelső fokán az almás vállalat, a Samsung 28,9 százalékkal a második, a harmadik helyet pedig 6,7 százalékkal az LG kaparintotta meg. A következő vizsgált ciklus még érdekesebb lehet, hiszen azóta már debütáltak az új iPhone-ok, valamint a Samsung Galaxy Alpha és a Galaxy Note 4 is egyre több országban válik elérhetővé.

Nem csak gyártók, hanem operációs rendszerek szerint is vizsgálta az arányokat a comScore, itt sem született meghökkentő adat, az Android az Egyesült Államokban használatba vett telefonok 52 százalékán teljesít szolgálatot. Nem sokkal marad el ettől az iOS a maga 42 százalékával, a többi szoftver pedig már jóval kisebb szeletet birtokol. A Windows Phone 3,5 százalékkal a harmadik, közvetlenül utána pedig a BlackBerry (2,3 százalék) és Symbian (0,1 százalék) következik.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

  • Samsung Galaxy Alpha - valóban egy karakter

    Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.

  • LG G3 - mindent a szemnek

    Csúcsmodellel jelentkezett az LG. A G3 több szempontból úttörő, de ennek ára van nem csak anyagilag, hanem bizonyos részletmegoldások kapcsán is. Mindezzel együtt is egy remek okostelefon.

Hirdetés