Nokia – vezetőváltások, leépítések, kiszervezések

A negyedév végéhez közeledve ismét „profit warningot” jelentett a Nokia, vagyis az előzetes adatok alapján az április elejétől június végéig tartó negyedév során is veszteséges működésre számíthatnak a befektetők. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a gyártó már a végleges eredmények publikálása előtt 10 000 fős leépítést jelentett be, mellyel együtt a németországi Ulm melletti és a kanadai Burnaby-közeli kutatóközpontok; valamint a prémium modellek gyártására szakosodott Salo melletti finn összeszerelő csarnoka is felszámolásra kerül. Az agresszív költségmegtakarítások bejelentésével együtt három főigazgató is távozik a cégtől, melyek között az Asha termékvonal megteremtője és a telefonos részleg vezetője, Mary McDowell; a marketingrészleg vezetője Jerri DeVard, és Niklas Savander, a globális piacokért és a helyfüggő szolgáltatásokért felelős alelnök is szerepel.

A telefonos részleget Timo Toikkanen; a globális marketinget Chris Weber, a Nokia USA korábbi reklámigazgatója és Tuula Rytila; míg az ügyfélkapcsolati és kommunikációs részleget Susan Sheehan veszi át. Ezzel egy időben a prémium modellek gyártására szakosodott Vertu üzletág is kiszervezésre került. Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója szerint a hosszútávú fenntarthatóság miatt elkerülhetetlen a belső átszervezések felgyorsítása, és ezzel együtt a Lumia és Asha termékvonalak, és a helyfüggő szolgáltatások fejlesztésének felgyorsítása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Nokia Reaction – kényelem a maximumon

    Elegáns, egyszerű és kényelmes Bluetooth fülhallgatóval rukkolt elő a Nokia.

  • A Nokia kezébe kerül a Scalado

    A pénzügyi megingások ellenére továbbra is komoly tőkét invesztál a fejlesztésekbe és a jövőbe mutató technológiák megszerzésébe a Nokia.

  • WP8 egy Vertu mobilon?

    Pletykák szerint Windows Phone 8 alapú luxusmobilon dolgozik a finn gyártó nemrég eladott prémium mobiltelefonos üzletága.

  • Series 40, Meltemi és Windows Phone

    Az Ulm melletti kutatóközpont bezárása megpecsételheti a Series 40 utódjának sorsát, de a világ legsikeresebb platformja továbbra is a Nokia jövőjének egyik alappillére.

Előzmények

Hirdetés