Nokia McLaren – 3D Touch támogatással

Hirdetés

Korábbi pletykák szerint a „Goldfinger” belső néven fejlesztett készülék lett volna a Lumia sorozat első, 3D Touch támogatással felvértezett megoldása, mely megalkotásán a finn vállalat hosszú éveket töltött. A Nokia telefonos részlegének felvásárlásával és a projektek harmonizációjával azonban a tervek némiképp módosultak, ám a The Verge megbízható forrásból származó értesülései szerint a projekt továbbra is jó úton halad. A Microsoft Kinect megoldására emlékeztető technológia lényege, hogy a kijelző megérintése nélkül is lehetséges legyen különféle műveletek elvégzésére, melyek sokkal kényelmesebbé tehetik a telefonok használatát.

A legfrissebb információk szerint a Goldfinger egyelőre csak belső használatra szánt referenciamodell marad, ám a „McLaren” már valóban picra kerülhet számos izgalmas újdonsággal. A „Real Motion” funkció a csempék felett tartott ujjak hatására lesz képes extra funkciókat tartalmazó nagyobb méretű lebegő csempe megjelenítésére, mely első hallásra a Samsung Air View megoldására emlékeztet. Hívás közben a készülék zsebre tételekor a hívás automatikusan bontásra kerül, míg asztalra letéve a kihangosító kerülhet automatikusan aktiválásra. A Nokia McLaren további érdekessége az újszerű automatikus képernyő-elforgatása lehet, mely a gravitációs szenzor jelein túl a felhasználó arcának felismerésével is igyekszik helyesen kiválasztani a tájolást.

Előzmények

  • Nokia Lumia 630 - okos folytatás

    A finnek újdonsága jól illeszkedik az elérhető árú Lumiák szériájába, hiszen szép, kellemes a tudása, ár/érték aránya pedig elődeinél is jobb.

  • Sajtóképen a Lumia 530

    Valamivel nagyobb fizikai méretű kijelzővel és virtuális kezelőszervekkel érkezik a Microsoft legolcsóbb Lumia modelljének frissített kiadása.

  • Lumia 636 a Tenaa oldalán

    A kínai hírközlési felügyelet nemrég jóváhagyta a Lumia 635 TD-LTE modemmel szerelt kiadását.

  • Nokia Lumia 525 - RAM-bó’ jobb, mint Rambo

    Frissült a legolcsóbb Lumia, az 525-ös azonban nem sokban tér el elődjétől, viszont továbbra is jó áron kelleti magát, ez is lesz olyan sikeres, mint az 520-as.

Hirdetés