Nokia 225 – internetre fel

Hirdetés

A lapostévé méretű okostelefonok mellett továbbra is komoly igény mutatkozik a kompakt, egyszerűen használható és alacsony árfekvésű alapmobilok iránt, melyek a híváskezelésen túl weboldalak megjelenítésére és e-mailek kezelésére is képesek. A Nokia hatalmas termékpalettájában mindig szerepeltek ilyen megoldások, melyek a cégarculat egységesítési törekvésének jegyében egyre inkább emlékeztetnek a Lumia modellekre. Nincs ez másként a frissen bemutatott Nokia 225 esetén sem, mely szín- és formavilágában egyaránt a Windows Phone termékpalettát idézi, ám mindössze nettó 39 euróért, vagyis nagyjából bruttó 15 000 forintért lesz elérhető.

A Series 30+ platform köré épülő készülék természetesen ízig-vérig alapmodell, bár a 2,8 hüvelykes, 240 × 320 képpontos megjelenítője és az adattömörítéses Nokia Xpress böngészője az adott árszegmensben kiemelkedő böngészést ígér, míg a 103 phon hangerejű Donau kihangosítója az RDS FM rádió és a microSDHC kártyát használó zenelejátszó remek kiegészítője lehet. A 124 × 55 × 10,4 milliméteres és 100,59 grammos Nokia 225 QVGA videók rögzítésére alkalmas 2 megapixeles fixfókuszos kamerát is kapott, valamint egy- és kétkártyás változatban is elérhető lesz.

A Nokia telefonos részlegének akvizíciójával a mobiltelefónia történetének egy fejezete ugyan lezárásra kerül, de egyelőre úgy tűnik, hogy az olcsó telefonok létezését nem érinti a tulajdonosváltás. Talán kevesen tudják, de a „Nokia Tune” húsz évvel ezelőtt, a Nokia 2110-es készülék csengőhangjaként kezdte meg hódítását és az elmúlt két évtizedben a világ legismertebb jelzőhangjává vált. A Francisco Tárrega spanyol gitáros és zeneszerző 1902-ben írt „Gran Vals” gitárszólójából kiragadott részlet Anssi Vanjoki nevéhez fűződik, aki a Nokia vezérigazgatói pozíciójának várományosaként Stephen Elop kinevezése után hagyta el a finn vállalatot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés