NFC alapú virtuális üzenőfal indul

A Magyar Mobiltárca Szövetség oktató jelleggel, lényegében az egyérintéses mobilfizetés népszerűsítése érdekében indította el az NFC Messages elnevezésű kampányát. Az ország különböző pontjain elhelyezett NFC matricák virtuális üzenőfalként biztosítják az üzenetküldés lehetőségét, amellyel főként a fiatalokat szeretnék ösztönözni a technológia megismerésére és használatára.

 

A modern kori grafitinek szánt matricákba főleg népszerű szórakozóhelyeken lehet belefutni, az első üzeneteket az A38 hajón érdemes keresni. Egyébként bármely, saját Facebook oldallal rendelkező vállalkozások is részt vehet a kampányban, a Szövetség ingyenesen biztosítja a matricákat. Az NFC tageken tárolt üzenetek a Google Play Áruházból ingyenesen letölthető alkalmazással olvashatók és szerkeszthetők. Ahhoz, hogy saját gondolatainkat is világgá kürtölhessük, pontokat kell gyűjtenünk, amihez minél több matricát kell lokalizálni, majd az üzenetet, a megtalálás helyével együtt megosztani a Facbookon. Minél több pozitív értékelést gyűjtünk be a megosztott üzenetre, annál több pontot zsebelhetünk be, 10 ponttal pedig saját üzenetet is küldhetünk a matricára.


[+]

 

A Magyar Mobiltárca Szövetség is érdeklődve várja, hogy mit hoznak ki a felhasználók a dologból, hosszútávon pedig a technológián alapuló innovációk és szolgáltatások terjedését remélik, mint az érintés alapú beléptető rendszerek használata, vagy a közösségi közlekedésben megvásárolt jegyek és bérletek NFC alapú használata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés