Nem titok az Xperia Z3 specifikációja

kínai hírközlési felügyelet (TENAA) jóváhagyását is megkapta a Sony szeptemberben érkező zászlóshajója, az Xperia Z3. A leírásból szinte minden fontos részlet kiderül a specifikációval kapcsolatban, inkább egy nagyon kis ráncfelvarrásról kell beszélni, mint egy teljesen megújult telefonról. Az Xperia Z2 utódja 5,2 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású IPS kijelzőt kap, dimenzióit tekintve pedig 146.5 x 72.4 x 7.4 milliméterről és 158 grammról beszélhetünk, vagyis egy hajszálnyival lett vékonyabb és könnyebb az elődmodellhez képest, formatervben viszont nincs számottevő különbség a két készülék között.

Sony Xperia Z3 elölről Sony Xperia Z3 hátulról Sony Xperia Z3 oldalról

Az SoC is fejlődött egy kicsit, immár az AC-verziós Snapdragon 801 (MSM8274AC) került a motorháztető alá, így a processzor órajele 2,45 GHz-en ketyeg, a 3 GB RAM viszont nem változott. A microSD kártyával bővíthető 16 GB-os belső tárhely mellett a 20,7 megapixeles hátlapi és a 2 megapixeles előlapi kamera is biztosra vehető, a lila helyett pedig egy új szín, a borostyánsárga debütál majd. A TENAA nem tesz említést az IP-védettségről, ám minden valószínűség szerint marad IP58-as a masina, ha nagyon optimisták vagyunk, akkor esetleg az IP68-as védelmet élvezhet majd a Z3. A hivatalos bemutató az IFA kiállítás során lesz, méghozzá a szeptember 3-ai délutánon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

Hirdetés