Nem lesz gond a Xiaomi Mi Pad 2 sebességével

Külsőleg a legnagyobb változás a tavalyi Mi Pad és az idei között a műanyagot váltó fémházas borítás, ami lehetővé tette, hogy a készülék 6,9 milliméteresre vékonyodjon, bár ennek köszönhetően a telep is valamivel kisebb lett: 6700 milliamperórásról 6190-esre zsugorodott. Mégsem alaptalan az üzemidő növekedésére számítani, mivel a 28 nanométeres csíkszélességgel gyártott Tegra K1 után a Mi Pad 2 a 14 nanométeres Intel Atom X5-Z8500 SoC-t kapta meg Intel HD grafikus gyorsítóval, 2 gigabájt RAM-mal és 16 vagy 64 gigabájtos belső tárolóval.

Az Intel Atom X5-Z8500 processzorosan és grafikusan is csúcskategóriás eredményeket hoz Az Intel Atom X5-Z8500 processzorosan és grafikusan is csúcskategóriás eredményeket hoz
Az Intel Atom X5-Z8500 processzorosan és grafikusan is csúcskategóriás eredményeket hoz [+]

A fenti kombináció csúcskategóriás sebességet biztosít a rendkívül kedvező kínai ár ellenére: a 16 gigabájtos változat magyar fizetőeszközre átszámítva mintegy 46 ezer forintért vihető majd el; ezért az androidos kiadást lehet megkaparintani. A 64 gigásért valamivel többet kérnek el (kb. 60 ezer forint), és ennek a variánsnak az az érdekessége, hogy a zöld robotos mellett a Windows 10-es opció is elérhető lesz december végén, amikor a Mi Pad 2 kiszállítása megkezdődik. A 85 101-es AnTuTu pontszámhoz hozzá kell tenni, hogy a 6-os szoftververzió bétája lényegesebben magasabb pontszámokat szül ugyanazon készülékeken, mint az 5.x-es, publikus, mindenesetre a Galaxy Note 5-tel, a Meizu Pro 5-tel és a Huawei Mate 8-cal egy csoportban végezni nem rossz dolog ennyi pénzért, azaz a Mi Pad 2 tényleg erős lesz hardveresen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés