Nem árulhat HTC mobilokat a Deutsche Telekom?

A HTC-nél zajlanak az események, nemrég éppen arról lehetett hallani, hogy hosszú idő után pozitív mérleggel zárták a novembert, köszönhetően többek között a One A9 terméknek. Úgy tűnik azonban, hogy az év vége nem minden szempontból alakul jól, hiszen a tajvaniak egy szabadalmi pert buktak most el, ami nagy csapás lehet. A cég ugyanis egy ideig nem árulhat telefonokat az egyik legnagyobb német szolgáltatón, a Deutsche Telekomon keresztül.


(forrás: Amazon Web Services)

A sok szabadalmi háború, amit egyébként a HTC-nél megannyi alkalommal sikerrel abszolváltak, most visszafelé sült el, hiszen a texasi székhelyű Acacia Research Group által benyújtott kereset alapján most a német T-Mobile-nak egy időre be kellett szüntetni az értékesítést. A peres dokumentumokban az indokolás alapját a hangkódolással kapcsolatos megoldások adják. A határozat érvénybe lépéséig természetesen még kaphatók lesznek HTC okostelefonok, a vállalat pedig szorgosan dolgozik azon, hogy ezt a csorbát kiküszöbölje, ami igencsak sürgős és fontos feladat, hiszen ha a felperes most sikerrel jár a legnagyobb német operátornál, akkor valószínűleg még tovább fog menni az ügyben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC One A9 - arany(áras) középút

    Újabb készülék visszhangját határozzák meg bizonyos formai hasonlóságok, pedig bőven vannak az A9-nek érdemei. Az árazást viszont nagyon, de nagyon elmérték.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

  • HTC Desire Eye - szemmel ver

    A HTC gondolt egyet, és piacra dobott egy 13 megapixeles szelfikamerával megtámogatott mobilt, aminek hardveresen sem kell szégyenkeznie.

Hirdetés