Négyéves mobil kapott Android 13 frissítést

A harmadik generációs Fairphone átugrotta az Android 12-t.

A fenntarthatóság és a kevésbé hangsúlyos Google szolgáltatások állnak a Fairphone széria középpontjában, amely hamarosan megkaphatja az ötödik generációt, ám a márka nem feledkezett el a korábbi modellekről sem. A Fairphone 3 például 2019 nyarán került piacra, a Fairphone 3+ pedig egy évvel később egyaránt Snapdragon 632-vel, és bár az előbb Android 9-el indított, az utóbbi pedig Android 10-zel, mindketten megkapták az Android 11-et.

Ez után futott zsákutcába a terméktámogatás: a Fairphone szerint a Qualcomm nem biztosított kellő supportot a nevezett hardverhez, hogy megszülessen az Android 12-es frissítés, most azonban váratlan jó hír érkezett: a brand csapata összeszedte magát, én önerőből összehozta az Android 13-as csomagot mindkét modellre.

A Fairphone továbbá nem csak azt erősítette meg, hogy kitart a Fairphone 3 támogatása az ígért öt évig, erre még két évet rátesznek, hogy egészen 2026-ig kapjon az a modell OTA csomagokat, bár nem tették hozzá, hogy rendszerszinten, vagy csak biztonsági hibajavító pakkok formájában. Akárhogy is: megkésve bár, de törve nem, itt az Android 13 két koros készülékre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés