Nagyon jönnek fel az ARM Mali IGP-k

Az ultramobil grafikus vezérlők piacán évek óta az Imagination jegyzi a legtöbb eladást, azaz szállítja a legtöbb egységet, ami nagyban köszönhető az Apple eszközök eladásának, de 2014-ben az ARM nagyon belehúzott, és a vállalat aktuális adatai szerint nagyjából 550 millió eladást sikerült összeszámolni. Az Imagination egyelőre nem adott ki pontos adatot a saját 2014-es eredményeiről, de azt tudni lehet, hogy az ARM-os rendszerchipek területén 500 millió eladás alatt maradtak picivel, igaz ebbe az x86/AMD64-es és a MIPS-es rendszerchipek nincsenek beleszámolva. Elméletben nagyon is elképzelhető, hogy az Imagination még mindig birtokolja a trónt, de az tisztán látszik, hogy az ARM Mali IGP-k rendkívüli ütemben terjednek.

Az ARM-nál ráadásul elmondták, hogy számos új licenc birtokában a következő évben már 600-700 millió közötti eladással számolnak, ami gyakorlatilag biztos első helyet jelent az ultramobil grafikus vezérlők szegmensében.

Az ARM Mali a vállalat szerint az okostévék és a tabletek szegmenségben a legerősebb, és itt már piacvezetőnek is számít, de az okostelefonoknál még csak dobogós pozíciót képes hozni. Nagyon érdekes még, hogy az okostévék piacának a háromnegyedét az ARM Mali birtokolja, ami rendkívüli előny a többiekhez képest.

Elemzők szerint az elmúlt évben lezajlott változás nagyrészt köszönhető a mély integrációra való felkészülésnek, ugyanis az ARMv8-as lapkát fejlesztő cégek a heterogén módon programozható processzorok érkezésének tudatában, stratégiai okokból állnak át a Mali IGP-kre, mivel az összevont fejlesztés következtében feltételezhető, hogy a mély integráció szempontjából, a licencelhető megoldások közül az ARM csomagja lesz a legjobb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés