Hirdetés

MWC blog: Sajtóesemény-tragédia - második epizód

Azt hittem, hogy mindent láttam egy napja, amit egy sajtóeseményen el lehet rontani, de tévedtem. Nem mondom, hogy a Doogee rendezvénye nem akart sokkal profibb lenni, mert láthatóan egy csomó dologra odafigyeltek, de igen sokat kell még tanulniuk, talán érdemes lett volna utána velem jönniük az ASUS Zenfone 5 bejelentésére csak úgy okulásképp, de kezdjük az elején.


[+]

A Doogee-nak nincs standja az MWC-n. Nyilván nem olcsó jelen lenni a kiállításon, de ha nyolcvanszor mondják el, hogy a márka itt született öt évvel ezelőtt és ezt ünneplik, akkor ahhoz képest elég sóher dolog az expó helyszínével szemben levő hotel alagsorában kibérelni egy termet. Sebaj, megérkeztek az egybegyűltek, aztán az A4-es papírra kinyomtatott szögegyszerű Excel-táblázatra rácáfolva 15 perccel korábban elkezdték, a színpadra lépett See, a Doogee európai marketingese, akit speciel pont ismerek, mert tavaly tök sokat dumáltunk (mert akkor még volt stand), tudom, hogy tök jól beszél angolul, de annyira izgult, hogy nem jutottak eszébe a szavak, de valahogy eljutottunk odáig, hogy felkonferálta a marketing igazgatót, akiről hamar kiderült, hogy minden mondat után cuppant egyet. Mint egy aranyhal. Ez egyébként öt percig volt zavaró, utána megszokja az ember (már-már hiányérzete támad, amikor nincs egy puszilkodás-effekt a mondat végén), de elindult a prezentáció, mutatom az első slide-ot:


[+]

Mondhatni puritán. Nem tudom, hogy az olvasók közül ki vett részt már prezentációs tréningen (én véletlenül igen), ott kábé az első lecke anyaga, hogy ezt ne csináld. A folytatásban ugyanez maradt a séma, majd elérkeztünk a Doogee terveihez a jövőt illetően, amelyek a következőképpen foglalhatók össze:


[+]

Igen nagyívű cél. És hogy érzékeltessék a helyzet komolyságát, feldobáltak fotókat még nem létező telefonokról, amiket terveznek, először láthattuk a Mix 3 nevű terméket, valami 98%-os kijelző/előlap aránnyal (felcsapható kamerával), aztán máris láthattuk a Mix 4-et majdnem 99%-os aránnyal (felcsúsztatható hátlappal), ezután megtekinthettük a hajlítható kijelzős készülék fotóját, majd pedig a marketinges arc szerint azt a modellt vehettük szemügyre, amelyről azt mondta, hogy így fognak kinézni hamarosan a mobilok.


[+]

A neve TT, ami a Totally Transparent rövidítése, egy tag bekiabálta, hogy "és hol a kamera?", de ezt meg sem hallotta az előadó, akiről menet közben az is kiderült, hogy roppant jól szórakozik a saját poénjain, amivel egyébként én is így vagyok, de velem ellentétben ő horkantva röhög, ami kihangosítva kissé mellbevágó.


[+]

Ezután jött a termékmanager, aki az est sztárját, a Doogee V-t mutatta be, a cég első, kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasójával, felülről belógó szenzorszigettel (notch), mesterséges intelligenciával és Helio P60-as chipsettel, márciusban kezdődő értékesítést ígérve. Egész érvényes terméknek tűnt, de mielőtt még oda lehetett volna furakodni a két miniatűr asztalhoz, ahol ezek ki voltak rakva, még két kipattintott hostess kislány peckesen felvonult a színpadra és tartotta a kezében a telefont, hogy akkor most lehet őket fotózni. Ez amúgy ilyen ázsiai szokás, a Computexen is az új termékeket sokszor dekoratív lánykák hordozzák körbe a színpadon, mint valami divatbemutatón, szóval láttam már ilyet, de ezt most mégsem láttam, mert elfelejtették felkapcsolni a lámpát. Ott álltak a félhomályban, valaki próbált fotózni, de leginkább senki és mielőtt bárki odanyúlt volna a villanykapcsolóhoz, már le is sétáltak.

Ki kapcsolta le a lámpát?
Ki kapcsolta le a lámpát? [+]

Sebaj, gondoltam, amikor már lett fény, megyek és jól lefotózom az újdonságot, ha szerencsém van, még videót is tudok róla készíteni. Szépen kivártam a sorom, végre felszabadult egy termék, megfogtam és kiderült, hogy egy mockup. Magyarán egy készülékház műanyagból fröccsöntve, rárajzolva a kijelző, belül üres. És márciusban piacra kerül. Kevés cikibb dolog van, mint bejelenteni valamit, ami még nincs is, ez kvázi felrakta a koronát az egész történetre, sok sikert kívánok ezúton is a világ legnépszerűbb gyártója cím eléréséhez.

Ragasztottunk nektek rá egy szép kijelzőt egy ujjlenyomattal Ragasztottunk nektek rá egy szép kijelzőt egy ujjlenyomattal
Ragasztottunk nektek rá egy szép kijelzőt egy ujjlenyomattal [+]

Azóta történt

Hirdetés