Hirdetés

MWC blog: Megint vasárnap volt a lényeg és a rohanás

Négy napos az MWC, plusz a vasárnap, illetve idén már a szombat este is eseményekkel volt teli. Én ezt őszintén gyűlölöm. Értem, hogy vannak, akik csak pár napot töltenek itt és nyilván a hétfő a legzsúfoltabb, ezért előző napra tesz mindenki mindent, de akkor a francnak tart csütörtökig a rendezvény? Régen minden jobb volt - tartja a nagymamai mondás, minden napra jutott valami komoly bejelentés, elosztva, hogy legyen idő megrágni, feldolgozni a témákat, most meg rohanunk, mint a mérgezett egér, egyik rendezvényről ki, metró-busz, másikra be, aztán meg menjen is ki a hír, a kép, a videó, mert az olvasó nyilván ezt várja el. És ebben a történetben az olvasót lehet a legkevésbé hibáztatni.

Úton a Huawei sajtótájékoztatójára
Úton a Huawei sajtótájékoztatójára [+]

Na, ezért vagyunk mi itt sokan, sok-sok újságnak (újságírónak) döntenie kell. LG vagy Huawei? Samsung vagy ZTE? ZTE vagy Showstoppers? Samsung vagy MobileFocus? Valami biztos kimarad, pedig mindegyik érdekes és fontos volt utólag is nézve.

Huawei prezentáció
Huawei prezentáció [+]

Az LG és a Huawei tökre egyszerre csinálta a bemutatót, a két helyszín között nem volt egy kilométer távolság sem (a Montjuic egyik és másik oldala). Az LG-n nem voltam, a Huawei pedig a szokásos volt, a CEO beszélt, volt pár vendég, egyetlen cuccot mutattak be, ami jó drága, de az első notebook a kínai cégtől, tök fontos, mert ez egy új terület nekik is. Nem volt semmi extra, jól ment a net, volt elég szék, nem húzták túl, egyszerű, korrekt, hatékony rendezvény volt. A Samsung viszont irgalmatlan durva volt, sokezer ember, mindenki egy S6+GearVR kombót talált a székén, hogy azon nézze a prezit, embertelen pénz, szervezés, technika és minden csodálatosan működött, akik ott jártak, azok teljesen le voltak nyűgözve, plusz ott volt Zuckerberg is. Egyébként ez konkrétan megdöbbentő volt, feljött a tag a színpadra és több száz résztvevő egész egyszerűen felpattant a székéről és odarohant, mintha legalábbis valami tininyálgép énekes lenne egy leánybúcsú attrakciójaként.

Döbbenetes Samsung-esemény grátisz Zuckerberg Döbbenetes Samsung-esemény grátisz Zuckerberg
Döbbenetes Samsung-esemény grátisz Zuckerberg [+]

Közben a ZTE-nél lagymatag kis rendezvény zajlott, csak az Spro Plus nevű táblagépüket mutogatták (Android 4.4-gyel), a másik két készüléket meg sem említették, a prezentáció zömét az töltötte ki, hogy szerződést kötöttek a Sevilla focicsapatával. Ezen információ nélkül azért a tech sajtó tudott volna létezni. Mindezek alatt lement a Showstoppers rendezvénye, ahol minden évben ugyanazok a cégek mutatják be kvázi ugyanazt, helló, hogy elröpült egy év, már tavaly is ígértetek tesztterméket, aztán semmit sem küldtetek, ugye most fogtok? Persze. Körülbelül ezen a vonalon zajlott a beszélgetések nagyja, az Emporia volt egyedül érdekes, de nem azért, mert óriási innovációk repkedtek volna, hanem pont azért, amiért nem. Az osztrák céget tulajdonló házaspár ugyanis elvált és volt némi pofozkodás az osztozkodás kapcsán, mostanra rendeződött csak a helyzet, de egy csomó időt kidobtak a kukába. Az Emporia 25. születésnapját idén ünneplik, a házassági évfordulót nem.

A ZTE ünnepélyesen focicsapatot szponzorál
A ZTE ünnepélyesen focicsapatot szponzorál [+]

A napot a Pepcom rendezvénye zárta, nekem ez volt a legfrankóbb élményem aznapra. Egyrészt az újságírói hordák éppen a Samsung GearVR-t bámulták a város másik végén és/vagy Zuckerberg felé rohantak törtetve, másrészt sok érdekes dolgot láttunk, mint a Nextbit Robin és a HP Windows 10-es okostelefonja. És közben korrekt táplálékot adtak és rengeteg lehetőségünk volt cseverészni a kiállítókkal a terveikről és az elképzeléseikről.

Ühümm. Levezetésképp.
Ühümm. Levezetésképp. [+]

A csapat a kiváló, 15 fokos lakás dohányzóasztallal kiegészített ebédlőasztalánál találkozott, ahol szétdobtuk a feladatokat és mindenki írta a kontentet, ahogyan a csövön kifért. Én próbáltam relatív hamar elmenni aludni, mert a Sony 8:30 tette a reggeli sajtóeseményét grátisz metrósztrájkkal, ebből bruttó 5 órás szunya lett, de azért idén végre elég gyorsan ki tudtuk rakni a legfrissebb anyagokat.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Előzmények

  • Mobilarena TV: Irány Barcelona és az MWC!

    Pénteken újra felkerekedünk, hogy élőben tudósítsunk a Mobile World Congressről, ahol az LG-től az Alcatelen át a Samsungig egy sor nagyvállalat tartogat izgalmas bejelentéseket.

Hirdetés