Hirdetés

MWC blog: Készülünk, indulunk, itt a 2016-os kiállítás

Tíz éve volt, hogy akkor még Gubro kollégával először jutottunk be a Mobile World Congress nevű rendezvényre, annyit tudtunk, hogy kell repjegy és szállás, valamint egy regisztráció magára a bulira. És persze mi magunk voltunk a legjobban meglepve, amikor az LG standján bóklászva egyszer csak egy fickó meghívott a sajtótájékoztatójukra - ez volt ez első nemzetközi press conference, amin életünkben részt vehettünk. És az LG Prada nevű telefont mutatták be, ugye azért van az olvasók között, aki emlékszik még arra, hogy volt egy ilyen nevű készülék és mellé volt már akkor is egy kis fanboy-csetepaté, hogy akkor ez volt előbb érintős, vagy az első iPhone.

2008-ban a Liceu metrómegállóban
2008-ban a Liceu metrómegállóban [+]

Eltelt 10 év. Több arcszőrzet, kevesebb haj, hunyorogva, fénnyel szemben nem feltűnő testi gyarapodás és rengeteg év tapasztalata után a Mobilarena idén is ott lesz a katalán fővárosban. Heten leszünk, mint a gonoszok: Bocha, Bone, Legendd, Szentkuti, dr. Kind és jómagam adjuk a kemény magot, illetve csatlakozik hozzánk Zsombi, aki amúgy a Prohardver RIOS motorját forrasztgatja, de mivel sok évvel ezelőtt például a PDAmania nevű oldalon is szerző volt, ezért felbuzgott benne a sajtós véna és elkísér bennünket.

Kikötő a Rambla végén
Kikötő a Rambla végén [+]

Idei utazásunkat az Alcatel és a Telekom támogatja, ahogyan az a blog fejlécéből is kiderül. A Sony pedig 4K kamerát küldött, előbb egyet (ugyanazt, amit tavaly), de véletlen kimaradt a dobozból egy töltő, ezért küldtek egy újabb kamerát (amit a tavalyi CES-en mutattak be) és mondták, hogy akkor vigyük el mind a kettőt. El is visszük, nem kérdés. Lesz velünk egy Samsung NX300, egy Olympus E-PL6 és egy HTC Re is, meg a telefonok, jelesül: BB Passport, LG G4, LeTV 1s, Asus Zenfone 2, Huawei Mate 8, Nexus 5. Minden körülmények között tudunk képet rögzíteni. Viszünk két mikrofont, mikroportot, fél terányi microSD kapacitást, töltőket, külső akkukat, kábeleket, állványt és bort. Azt hozunk is.

Alex lakásának alaprajza
Alex lakásának alaprajza [+]

Bort viszünk Alexnek, aki a lakásunk tulajdonosa, eleinte kedvesnek tűnt, aztán kiderült, hogy annyira rugalmas, mint egy porcelán zsiráf, de lehet, hogy ha élőben találkozik ennyi roppant jóképű és borotválatlan kelet-európai úrral, akkor változik az elasztikussága. Alex egyébként csaj, de ha jól vettem ki a spenglish üzeneteiből, akkor az anyjával/apjával együtt fogjuk őt megismerni ma este 11:30-kor. Bort viszünk még máshova is, de nem mondjuk meg, hogy hova, mert tudjuk, hogy olvas minket.

Ütemterv
Ütemterv [+]

És akkor az ütemterv, a lényeg, a legfontosabb. A jelenlegi állás szerint a fenti screenshot naptárunk péntek reggeli állapotát tükrözi. Eléggé tele van, de pont ez volt a terv. Ami itt látható, azon tutira részt fogunk venni, ami nem látható, az pedig majd kialakul menet közben. Az tuti, hogy úgy kezdjük a ráhangolódást, hogy szombat reggel szépen elhozzuk az előre lefoglalt minibuszunkat a Saints állomásról és elmegyünk mindannyian Andorrába, mert ott még egyikünk sem sokat járt, talán nekem vannak a legkézzelfoghatóbb emlékeim, mert autóval egyszer már áthaladtam (volna) rajta, de a határnál nullára pakoltatták a csomagtartót. Szóval ide elugrunk, mert miért ne, de szombat 18:00-kor már az Alcatel sajtóeseménye nyitja az MWC-t, úgyhogy rohanunk vissza és ez azt is jelenti, hogy szombat este már lesz kint MWC-s hír. Vasárnaptól pedig nagyüzem.


[+]

A blog innentől hivatalosan is él, a legfrissebb infókat próbáljuk lökni Twitteren, a csapatból hárman Instagram-fiókot is vezetünk (Kind, Legendd, Bog), a Facebook kicsit kiszorult a buliból (oda nem a friss, hanem a fontos dolgokat tesszük ki), csinálunk majd egy csomó videót (YouTube-csatorna), csütörtökön 3-tól szóban összefoglalunk a Trend FM-en, meg aztán nem kizárt, hogy más médiumok is megtalálnak minket valami gyors elemzésre, volt már ilyen. Úgyhogy minden általunk elérhető és használható platformon keresztül szinte 24 órában tolni fogjuk a kontentet, ez a blog pedig a hagyományoknak megfelelően inkább a kötetlenebb stílusban tálalható háttérsztorik bástyája lesz.

Hola!

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Irány Barcelona és az MWC!

    Pénteken újra felkerekedünk, hogy élőben tudósítsunk a Mobile World Congressről, ahol az LG-től az Alcatelen át a Samsungig egy sor nagyvállalat tartogat izgalmas bejelentéseket.

Hirdetés