Hirdetés

MWC blog: Cool party, tetőterasz, bérelt csajok

Hirdetés

Talán a rendszeres olvasók tudják, hogy a Coolpad nemrég Münchenben tartott egy eseményt, ahol két új modellt mutattak be. Ott voltam, felemás érzésekkel távoztam, viszont amikor megjött a meghívó Barcelonába, akkor úgy nézett ki, hogy egy sokkal kötetlenebb összejövetelről van szó, úgyhogy nem csak én mondtam rá igent, hanem a többiek is. Ez végül négy fős különítményt jelentett, Legendd, szentkuti11 és Zsombi tartott velem, Barceloneta legjobb helyén volt a Catwalk nevű szórakozóhely, az oda tartó busz egy sarokra állt meg a hajlékunktól, úgyhogy fél 10-kor még ott hezitáltunk a bejáratnál, amikor megjelent 40 (negyven) nő teljes harci készültségben.


[+]

Hát ez nekem nem volt újdonság, Münchenben is ott volt a rendezvényen egy 20 fős csajcsoport, akiktől később megtudtam, hogy őket Prágából importálta a Coolpad európai forgalmazója pusztán azért, hogy dekorációs célokat szolgáljanak. Este 6-ra értek busszal Münchenbe, részt vettek a rendezvényen, majd éjjel 1-kor visszaültek a buszra és hazamentek. Álommeló, gondoltam, de azt mondták, hogy relatív jól fizetik őket, szóval nem dráma.


[+]

Nos, a Catwalk-különítmény szintén cseh és szlovák csajokból tevődött össze, ezúttal repülővel transzportálták őket és másnap délben már mehettek is haza. Kicsit oldottabb volt a hangulat, mert a vendégkör finoman szólva sem töltötte meg a helyet, pedig az egészet, tetőteraszostól kibérelte a Coolpad, volt ott jégszobor (ennek amúgy mi értelme van azon túl, hogy csöpög az alja?), egy baromi hosszú asztal tele fehér csokiból készült édességekkel, három bárpult, DJ, táncosok, bűvészek és... és más nem.


[+]

Bármennyi pénzt feltettem volna rá, hogy ha 10 percre nem követem az eseményeket, akkor az elég lesz Legenddnek, hogy X lánnyal szóba elegyedjen (X>1), így is történt, felmentem a teraszra, kiláttam, fotóztam, lejöttem és belecsöppentem egy relatív értelmetlen beszélgetésbe, ami arról szólt, hogy ki és hova járt egyetemre. Ez egy bizonyos korig nyilván roppant izgalmas téma, de én ezen a bizonyos koron már túl vagyok, úgyhogy újfent magukra hagytam őket, de aztán valamiért velem is beszélgetni akart két lány, az egyik teljesen odavolt, hogy én magyar vagyok, mert előző nap(!) járt Budapesten, ahol annyira benyomott, hogy elhagyta a komplett táskáját (meglepő módon a történet helyszíneként a Gozsdu udvart nevezte meg) és másnap felhívták, hogy megtalálták, bemegy-e érte. Addigra ő már Pozsonyban volt, úgyhogy kérte, hogy küldjék el neki postán, amire szintén hajlandók lettek volna, de közben a lánynak eszébe jutott, hogy van valami magyar Facebook ismerőse és megkérte őt, hogy menjen el a motyóért, aki készséggel vállalta. Úgyhogy épp abban a fázisban beszélgettünk, amikor tök odáig volt értünk, és még akart volna csevegni, de engem tényleg nem érdekel az ilyesmi hosszabb távon (sem), úgyhogy amikor feljött egy szervezőnek látszó hölgy, hogy le kéne menni, mert lesz "show", akkor én csendesen eltűntem egy sarokba telefonálni és utána már nem találkoztunk. Vagy az is lehet, hogy igen, de nekem olyan egyformának tűntek, meg sötét is volt, fene tudja.


[+]

A show kapcsán később kiderült, hogy teljesen felejthető volt. Szóval igazából iszogattunk, összefutottunk más hazai újságírókkal, eszmét cseréltünk a kínai fapados légitársaságok utaztatási szokásairól, időről-időre megállapítottuk, hogy pazar a kilátás, valahogy mindig volt a kezemben egy pohár bor és nekem nem is volt nagyon másra szükségem, mert közben némi ételt is elkezdtek kihordani. Ez ennek a munkának a kellemes része, ücsörögtem februárban egy tengerparti tetőteraszon egy zakóban és az adott pillanatban pont úgy éreztem, hogy ez így frankó. Éjfélkor Zsombival elléptünk, szentkuti11 és Legendd még maradtak, pedig Zsombi elég jól érvelve mondta nekik, hogy figyu, a továbbiakban pontosan ugyanaz lesz itt, mint ami eddig volt, de ez nem hatott. Mi olyan fél 1 körül értünk a hajlékhoz kulcs nélkül, úgyhogy roppant udvariasan rátámaszkodtam a kaputelefonra hosszasan és elképzeltem, ahogyan a már alvó Kind felébred és kicsoszog nyitni az ajtót. És pont ez történt, bár nem tűnt nagyon vidámnak.


[+]

Reggel tudtam meg, hogy Legendd és szentkuti11 éjjel 3 körül bukkant fel. Én ezt átaludtam, mások viszont nem. Hogy mi történt abban a bő két órában a Catwalkban, azt nem tudom és mindketten csak a vállukat vonogatták, hogy semmi, ami igaz is lehet, az viszont egészen biztosan tény, hogy amikor Legendd reggel felkelt 7:30-kor, hogy odaérjen a Telekom sajtóreggelijére, akkor olyan kisimult volt, mint Medveczky Ilona, délután pedig simán megírt egy hírt, amit már két napja mások is megírtak, szóval volt némi utóhatása a rendezvénynek. Ami igazából tök jó volt, mert nem akart szólni semmiről és szerintem sokan pont erre vágytunk.

Én biztosan.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Előzmények

  • Mobilarena TV: Irány Barcelona és az MWC!

    Pénteken újra felkerekedünk, hogy élőben tudósítsunk a Mobile World Congressről, ahol az LG-től az Alcatelen át a Samsungig egy sor nagyvállalat tartogat izgalmas bejelentéseket.

Hirdetés