MWC 2024: Stílusos lett a Mate 60 dizájnváltozata

A Huawei elhozta aktuális csúcstelefonját a kiállításra.

Bár itthon nem kapható, fontos mérföldkő a Mate 60 család a Huawei jelenkori történetében, hiszen Kirin 9000S chipjével visszatért a márka az 5G-s telefonok világába. Mivel pedig a 6G a következő horizont az adatkommunikációban, ez fontos lépés a hálózatkiépítésben, kütyükben és a villanyautós világban is mozgó márkának.

A készüléket Orosz Luca, a Huawei Technologies Hungary PR specialistája mutatta meg nekünk
A készüléket Orosz Luca, a Huawei Technologies PR specialistája mutatta meg nekünk [+]

A Mate 60 Pro persze a kijelzőre, a kamerákra és a szoftverre is odafigyel, a Mate 60 RS Ultimate Design pedig az egyébként is karakteres külsőn csavar még egyet mélyvörös festésével és nyolcszögletű kamerarendszerével.


[+]

A képeken szereplő modell 48 megapixeles főkamerát (f/1,4 - f/4, 24 mm, PDAF, OIS), 48 megapixeles zoomkamerát (3,5x-ös nagyítás, 90 mm, f/3, PDAF, OIS) és 40 megapixeles ultraszéles egységet kínál (13 mm, f/2,2, PDAF), akár 4K / 60 fps felvétellel.


[+]

A túloldal is különleges, hiszen maradt a 3D arcalapú azonosítás 13 megapixeles szelfi és ToF kamerával, három lyukkal viszont elegánsabb a kivitel a kapszulaszerű, nagyobb szigetnél. Így minden figyelem a 6,82"-es, 10 bites és 1260 x 2720 pixeles képernyőre fordulhat, amit második generációs Kunlun védőüveg óv a karcoktól és a kisebb ütésektől, az Ultimate Design fogása és használata pedig jókora mérete ellenére sem mondható kényelmetlennek.


[+]

A telefon ugyanúgy 5000 mAh-s telepet kapott 88 wattos vezetékes és 50 wattos vezetékmentes töltéssel, mint a Mate 60 Pro, és ugyanúgy képes kétirányú műholdas kommunikációra az 5G mellett. A forgalmazás fókusza végül szintúgy Ázsia, de azért a Mate sorozat emlékezetes múltját ismerve jó volt a csúcsmodellre Európában is ránézni.

Azóta történt

Hirdetés