Hirdetés

MWC 2017: Így képzeli el a jövőt a SEAT

A spanyol autógyártó rengeteg újdonságot mutatott be az első MWC-n, ahol standdal is jelen vannak. Interjú a cég infotainmentért felelős vezetőjével.

A SEAT idén harmadszor volt jelen a Mobile World Congressen, de ez volt az első év, hogy saját standdal is képviseltették magukat, illetve sajtótájékoztatót is tartottak, ahol a cég elnöke, Luca De Meo arról beszélt, hogy relatíve kicsit autógyártóként számukra az iparágra jellemző digitális átállás sokkal több lehetőséget rejt, mint amennyit bukhatnak azon, ha valamit rosszul csinálnak, ezért igazából marha lelkesek. Három fő csapásirányt jelöltek ki saját maguk számára: az elektromos autókat, az önvezető autókat, valamint a csatlakoztatott autókat, de ezek közül komoly munkájuk csak az utolsóval lesz, hiszen az elektromos- és önvezető járművek technológiáit a Volkswagen konszernen belül más márkák fejlesztik majd ki, aminek ők csak a gyümölcsét élvezik majd. Épp ezért a fókuszuk a csatlakoztatott autókban rejlő funkciók kihasználására irányul.

Az egyik legfontosabb fejlesztés egy szimulátoron demózott szolgáltatáscsomag, ami többek között prediktív navigációt tesz lehetővé. Ez több annál, mint amit a Waze és társai nyújtanak, nem csak arról van szó, hogy a valós idejű forgalmi információkat ráhelyezi a térképre és ennek fényében tervez útvonalat, hanem előre számol a várható eseményekkel, mondjuk egy Barca meccsel itt Barcelonában. De maga a vízió ennél jóval komplexebb, a rendszer mindent egybegyúr, navigációt, kényelmi funkciókat, vezetést segítő rendszereket, a dugóvan a jövő SEAT járműve magától vezet majd, tájékoztat a fontos dolgokról, kalkulál az előre látható és a semmiből kialakuló eseményekkel is.


[+]

A felsoroltakon kiállítottak egy elektromos autót is, ami a budapesti GreenGóhoz hasonló bérlőrendszerben lesz elérhető a katalán fővárosban, ami számunkra nyilván kevésbé releváns, de azt jól mutatja hogy Budapest ebből a szempontból nagyon is fejlett, a Bubival együtt azért elég sok áll a lakosok rendelkezésére.

EuStock.euTelekom

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • SEAT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés