MWC 2016: Vezeték nélküli töltéssel támad a Fonesalesman

A MobileFocus Global rendezvény mindig remek lehetőséget nyújt a kisebb cégeknek arra, hogy megmutassák magukat a sajtónak, beszéljenek néhány szót a termékeikről és a terveikről. A Fonesalesman embereivel is itt találkoztunk, a cég a vezeték nélküli töltéssel foglalkozik, értelemszerűen rengeteg eszközhöz szeretnének ilyen megoldásokat kínálni, így a legalapvetőbb termékük a 35 dolláros átalakító, aminek segítségével egy gyárilag Qi-ra nem képes telefont is felvértezhetünk ezzel a funkcióval. A telefon töltőcsatlakozójába csatlakoztatott egységet a hátlapra hajthatjuk, majd bármilyen, nem fémes, 5 milliméternél vékonyabb anyagból készült tokot rátehetünk a mobilunkra, és élvezhetjük a vezeték nélküli töltés előnyeit.

Fonesalesman QiStone+
Fonesalesman QiStone+ [+]

Töltőpadból többféle is van, a QiStone+ például egy hagyományos külső akkumulátor, de a piacon általában található daraboknál egyrészt sokkal elegánsabb, másrészt pedig a hagyományos, 1 amperes USB-kimenetén kívül Qi töltést is kínál, akár egyszerre is. Kapacitása 4000 mAh, ami manapság inkább kevés, mint sok, viszont cserébe a kütyü sem nagy (105 x 72 x 20 milliméter), a nap végéig pedig szinte biztosan nem fogunk lemerülni, ha feltöltve nálunk van. A tetején négy led jelzi a töltöttségi állapotot, ezen kívül csak egy microUSB és egy hagyományos USB csatlakozó van rajta. A polikarbonát házzal felvértezett termék 80 dollárba (körülbelül 23 000 forint) kerül, a gyártó nem titkolja, hogy a természet inspirálta külső és a Qi-képesség egy vaskosabb felárat jelent a vételárban.

Fonesalesman WoodPuck
Fonesalesman WoodPuck [+]

A WoodPuck, mint terméknév először furcsán hangozhat, de ha ránézünk a hozzá tartozó töltőpadra, akkor hamar rájövünk: valóban teljesen úgy néz ki, mint egy fából készült hokikorong, amiből valamiért kilóg egy vezeték. A töltőpad burkolata bambuszból készült, aminek remek a tapintása és esztétikailag is nagyon rendben van. Többféle színben is elérhető, az árnyalatokat kávékhoz hasonlítják, van presszó, cappuccino és latte macchiato is. A hagyományos verzió 60 dollárba (átszámolva nagyjából 17 000 forintba) kerül, az újabb Samsungokhoz tervezett, gyorstöltős kiadásért pedig 70 dollárt (nagyságrendileg 20 000 forintot) kell fizetni.

Fonesalesman FurniQi
Fonesalesman FurniQi [+]

A termékcsalád a közeljövőben bútorokkal is bővül, a standon már láttunk egy Qi-képes éjjeli asztalkát, ami elég minimalisztikusra sikerült, de a feladatát gond nélkül ellátja, nemsokára megjelenik a gyártó online kínálatban is, az ára viszont még ismeretlen. A Fonesalesman a sokadik gyártó, aki meg szeretné lovagolni a Qi-hullámot, viszont a design segíthet nekik abban, hogy kilógjanak a tömegből, még ha az árazásnál vastagon is fog a ceruza.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

  • Fonesalesman QiStone+ - drága kő

    A vezeték nélküli töltőpadokkal foglalkozó, brit illetőségű cég az idei MWC-n mutatta be új termékeit, amik közül máris kipróbálhattunk egyet, méghozzá egy kavics formájú energiabankot.

Előzmények

Hirdetés