MWC 2016: Bemutatkozott a Garmin vívofit 3 és a vívoactive HR

Az MWC természetesen nem csak mobiltelefonokról, hanem a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőkről is szól, így nem lehetünk meglepve azon, hogy a Garmin a kiállításra időzítette két új modelljének bemutatóját, a vasárnapi MobileFocus Global rendezvényen találkoztunk a gyártóval, ahol meg is tudtuk nézni a kütyüket.

Egy év töltés nélkül: ez a vívofit 3 legnagyobb ígérete.
Egy év töltés nélkül: ez a vívofit 3 legnagyobb ígérete. [+]

Az első vívofitet már teszteltük korábban, az előző két modell gyermekbetegségeit teljesen kinőve küzd a vásárolókért a vívofit 3, legalábbis a gyártó állítása szerint. Az aktivitásmérő karperec nem csak az alvást, a sétálást és a futást képes monitorozni, hanem kerékpározáshoz, úszáshoz, golfozáshoz, hegymászáshoz és szökdeléshez is hatékonyan bevethető, mindezt úgy, hogy elméletileg automatikusan felismeri a tevékenységet.  Kijelzőének mérete csökkent az elődhöz képest, viszont a legfontosabb dolgokat megmutatja, és az akkumulátor töltögetésével sem kell foglalkoznunk, a beépített gombelem állítólag egy évig képes energiával ellátni az eszközt.

Hirdetés

A vízállóság értelemszerűen adott, a Garmin Connect appal pedig Android, Windows 10 és iOS platformokon nézhetjük vissza aktivitásunkat. A vivofít 3 többféle színű szilikonszíjjal érkezik, végfelhasználói ára az Egyesült Államokban 100 dollár lesz, jó eséllyel itthon sem kerül majd többe 35 000 forintnál, viszont csak a második negyedév végétől válik elérhetővé.

Első ránézésre valóban elég kontrasztos a kijelző, de erős napsütésben nem tudtuk tesztelni.
Első ránézésre valóban elég kontrasztos a kijelző, de erős napsütésben nem tudtuk tesztelni. [+]

A vívoactive HR már ránézésre is sokkal inkább hasonlít egy okosórára, mint egy aktivitásmérő karperecre, ennek megfelelően a tudása sokkal széleskörűbb, viszont nem is fogja kibírni egy évig töltés nélkül, a gyártó 8 napot ígér normál használat mellett, 13 órát pedig akkor, ha folyamatosan használjuk a beépített GPS-vevőt. A színes érintőkijelzője állítólag a legvadabb napsütésben is remekül olvasható, természetesen ez is rengeteg aktivitást tud mérni, a hagyományos lépésszámlálón és alvásmonitorozáson túl a repertoár része a kerékpározás, a síelés, a snowboardozás, a lépcsőzés a golfozás és az evezés is.

A HR utótag értelemszerűen a pulzusmérésre utal, aktivitástól függ, hogy mennyi időnként méri és regisztrálja a szívritmusunkat. A vívoactive HR az Egyesült Államokban 249 dollárért lesz elérhető nyártól, itthon valószínűleg inkább 80 000 forint környékén jelenik meg az eszköz.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés