MWC 2016: 3D Touch is került a Gionee Elife S8-ba

Hirdetés

Azt már lehetett tudni, hogy a Gionee bemutat egy új modellt az MWC első napján, ez így is történt, az Elife S7 trónörököséről rántották le a leplet február 22-én, az Elife S8 a specifikációi terén nem okozott nagy meglepetést, a 3D Touch viszont érdekes újdonságnak számít. Az Elife-széria kecsességét az S8 is magáénak tudja, mindösszesen 7 milliméteres vastagság tartozik a 154,3 milliméteres magassághoz és 74,9 milliméteres szélességhez. A kütyü fémházas, elöl természetesen üvegborítást kapott, védelméről Corning Gorilla Glass 4 gondoskodik. Tömege 147 gramm, ami a 3000 mAh kapacitású akkumulátor ismeretében korrekt érték. Aljára USB Type-C csatlakozó került, mellette pedig a hagyományos 3,5 milliméteres jack csatlakozó kapott helyet.

MWC 2016: 3D Touch is került a Gionee Elife S8-ba
[+]

Néhány perces tapasztalatok azt mutatják, hogy hatékonyan működik a 3D Touch, és sok helyen rendkívül meggyorsítja a telefon használatát a nyomásérzékeny kijelző, ha egy ikonra erősebben nyomunk rá, akkor mindenféle olyan funkció érhető el azonnal, amihez egyébként több lépésben kellene a menüben barangolni. A Full HD, 5,5 hüvelykes AMOLED kijelző nagyon szép, a felbontás pont jól passzol a MediaTek Helio P10  (MT6755), amihez nyolcmagos processzor (Cortex A53: 4 x 1,1 GHz + 4 x 1,9 GHz), Mali-T860 MP2 grafikai egység és 4 gigabájt RAM tartozik. MicroSD bővítés lehetséges, de jó eséllyel szinte mindenkinek elég lesz a 64 gigabájtos integrált tárolóegység, szerencsére nincs 16 vagy 32 gigabájtos alapmodell.

MWC 2016: 3D Touch is került a Gionee Elife S8-ba
[+]

A kamerás képességekre is odafigyelt a Gionee, a hátlapi megoldás egy 16 megapixeles CMOS szenzorból és egy f/1.8 apertúrájú optikából áll, ezt támogatja a PDAF + lézeres hibrid megoldáson alapuló autofókusz, ami beltéri körülmények között is villámgyors. A fehéregyensúly megbízhatónak tűnt, de a részletesebb tesztre sajnos nem adódott lehetőségünk. Az előlapon 8 megapixeles kamera figyel, természetesen mindenféle arcszépítő és egyéb effekt támogatásával. Mindkét kamera Full HD felbontású videót rögzít, a hangminőségért pedig dupla mikrofon felel. A hátlapival slo-mo és timelapse felvételek készítése is kivitelezhető. A hátlapon nem ujjlenyomat-olvasó, csak egy exponálógomb látható, viszont kapott biometrikus szenzort a kütyü, a fizikai home gombban húzódik meg az érzékelő.

MWC 2016: 3D Touch is került a Gionee Elife S8-ba
[+]

Az Android 6.0 alapjain a Gionee saját, Amigo OS 3.2 néven futó kezelőfelülete teljesít szolgálatot, ami app drawer nélkül teszi a dolgát, komolyabb akadozásokkal egyáltalán nem találkoztunk, az összes alkalmazás bezárása után nagyjából 2 gigabájtnyi RAM maradt szabadon.

A Gionee Elife S8 arany, rózsaarany és szürke színekben jelenik meg, az árral és az európai disztribúcióval kapcsolatban sajnos nem kaptunk tájékoztatást, az viszont biztos, hogy az Elife S8 egy remek készülék, aminél láthatóan mindenre odafigyeltek: korrektnek tűnik a fényképező, nagyon jó az anyaghasználat és a design, jól működik a 3D Touch, remek a kijelző, és a hazai LTE-frekvenciákkal is jóban van a mobil.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés