MWC 2015: Snapdragon 410-zel érkezik a Huawei Y635

Hirdetés

A Huawei több újdonsággal is készült az idei Mobile World Congress kiállításra, leleplezték okosórájukat, plusz egy új táblagépet is bemutattak. A kínai gyártónak azonban nem volt elég, futotta még erejéből okostelefonra is. Az Y635 a középkategória alsó részében próbál majd szerencsét, és ahogy a korábbiakban már szó volt róla, az Ascend megnevezést végleg száműzte ezzel a vállalat.


[+] Huawei Y635

Az Y635 méreteit tekintve 143,9 x 72,8 x 10,2 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, ebben lapul az 5 hüvelykes, FWVGA, azaz 480 x 854 pixel felbontású IPS kijelző. Ennek meghajtásáért felel a Qualcomm Snapdragon 410-es chipset, egészen pontosan az MSM8916, ami egy 1,2 GHz-re skálázott négymagos processzort is tartalmaz. Az adattároló 8 GB-os (ha igaz, ugyanis akik már tesztelték, ők 4 GB-ról számoltak be), microSD-vel bővíthető, a RAM mérete pedig az elvárásoknak megfelelő 1 GB-os.


[+]

A hátlapon egy 5 megapixeles, ledes segédfénnyel megtámogatott fényképező csücsül, az előlapon a szelfi képeket egy 2 megapixeles kamerával készíthetjük. Az Y635-ön az Android 4.4 KitKat alapokra építkező EMUI 3.0 felület fut (legalábbis a kirakott leírás szerint, ugyanis a külföldi beszámolók Android 5.0-ról írnak), mely számos beállítási lehetőséggel kecsegtet, plusz természetesen az ikonkészlet is módosításra került.


[+]

A Huawei újdonsága adatkommunikációs szempontból bőven megfelelő, hiszen van benne 802.11a/b/g/n-es WiFi, Bluetooth 4.0, valamint GLONASS támogatással ellátott A-GPS is. Nem maradt el a 4G/LTE, a távolság- és közelségérzékelő szenzorok, valamint a giroszkóp sem. A 2000 mAh akkumulátorral ellátott készülék valamikor a harmadik negyedévben kerülhet piacra.

Nem csak az Y635 volt egyébként látható a standon, hanem az Y625 is, melyet a Global Certification Forum egy hónapja hagyott jóvá.


[+] Huawei Y625

A készülék néhány dologban azért hasonlít testvérére, ugyanúgy 5 hüvelykes és FWVGA felbontású a megjelenítő és 2000 mAh-s az energiaforrás, ám ezeket már egy 142 x 72,6 x 9,6 milliméteres házba szerelték bele. A belső komponensek terén szintén más a helyzet, nincs 4G/LTE támogatás, mivel a telefon lelke egy négymagos processzorral ellátott Qualcomm Snapdragon 200 (MSM8212) SoC. Van viszont WiFi, Bluetooth és GPS is, 3G-n pedig 42 Mbps letöltési sebességet érhetünk el. A piaci megjelenésről egyelőre nincs információ.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Ascend G620s - a jövő a menő

    Újabb középkategóriás telefon került piacra, ám a kínai gyártó nem csak a Snapdragon 410 és a HD kijelző miatt dicsérhető, hanem az árazás miatt is.

  • Huawei Ascend Y550 - 64 bit alsóhangon

    Komoly generációváltáson esett át a Huawei friss alsó-középkategóriása: Snapdragon 410, 4G modem, 1 gigabájt RAM, 2 megapixeles előlapi kamera és Android 4.4.4 a motorháztető alatt.

  • Huawei Ascend Mate7 - figyeljék a kezemet

    A kínai gyártó nem aprózta el az újdonságok bejelentését, a harmadik generációs Mate gyönyörű formatervet, kiváló hardvert és ujjlenyomat-olvasót kapott.

  • Huawei Ascend Mate 2 4G - ultramaraton

    Kipróbáltuk a Huawei második generációs phabletjét, az Ascend Mate 2 4G-t, amely óriás kijelzővel, tabletes akkumulátor kapacitással, LTE-támogatással és középkategóriás árcédulával robbanthat.

Hirdetés