MWC 2015: Meizu MX4, Ubuntu alapon

A BQ Aquaris E4.5 kipróbálása után bukkantunk egy új prototípusra a Canonical standján, melynek személyében egy már ismert okostelefont tisztelhetünk - az eredetileg androidos Meizu MX4 Ubuntu alapú kiadásáról van szó. A Meizu igen magasra tette a lécet, hiszen míg a BQ által gyártott mobil leginkább belépő szintűnek tekinthető, az MX4 egy vérbeli csúcsgép.


[+]

A hardvert tekintve megegyezik az androidos és az Ubuntu alapú kiadás. A borítás alatt egy nyolcmagos processzort tartalmazó MediaTek lapka csücsül, 2 GB RAM társaságában. A kijelző 5,36 hüvelykes képátlóval és 1152 x 1920 képpontos felbontással rendelkezik, IPS technológiát használ, remekül mutat rajta az Ubuntu. A hátlapi kamera 20,6 megapixeles, az előlapi fényképező 2 megapixeles. A készülék két SIM-et fogad, 4G-kapcsolatra is képest.

Az értékesítésről mindössze annyit tudtunk meg, hogy először Európában kerül majd piacra a mobil, még a nyár előtt. Az árat és a pontos dátumot egyelőre balladai homály fedi.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Előzmények

  • Meizu MX4 - reformkonyha kínai módra

    Két év után ismét náluk járt egy Meizu, és megint furán néztünk a sajátos Flyme OS-re. Azonban a különleges Android variáció mögött remek telefon lapul, kár hogy nálunk nem forgalmazzák.

Hirdetés