MWC 2015: Mégis bemutatkozott a Z30 kistestvére

Ahogy azt sokan várták, a BlackBerry a mai napon bemutatott egy új okostelefont is, amelyet a kifutó Z30 és a nemrég piacra dobott Z3 közé pozicionálnak. Logikusan nézve Z5 vagy Z20 lehetne a neve, azonban végül Leapnek keresztelték; specifikációjában pedig nem hoz semmi meglepőt, hiszen pont azt a lyukat tömi be, ami a kanadai gyártó kínálatában jelenleg tátong, külsejét tekintve pedig a már említett Z3-hoz áll a legközelebb.


[+]

Az 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixeles felbontású IPS-kijelzővel szerelt újdonság kapcsán a gyártó erősen kommunikálja a kiváló üzemidőt, ami a viszonylag gyorsan lemerülő konkurens termékek fényében abszolút érthető; a 2800 mAh-s akkumulátor a gyártó szerint 25 óra kemény használatot tesz lehetővé, tehát a nap végére felhasználói szokásoktól függetlenül biztosra vehető, hogy marad szufla a BlackBerry OS 10.3.1-es futtató okostelefonban, amelynek segítségével természetesen a Blend is használható.


[+]

A kétmagos, magonként 1,5 GHz-es órajelen ketyegő Qualcomm MSM8960-as rendszerchip továbbra sem egy friss darab, ami a hardveres paraméterekre adó felhasználók szemében bizonyára egy rossz pont, ugyanakkor a 2 GB RAM társaságában minden bizonnyal elég lesz ahhoz, hogy a rendszer ne akadozzon rajta. A háttértár mindenképp 16 GB-os (és microSD memóriakártyával bővíthető), illetve adatkommunikációs szempontból sem várható szegmentálás, a Z3-mal ellentétben a Leap egy LTE-képes készülék. A CrackBerry értesülései szerint az újdonságot az Acer érdekeltségi körébe tartozó Wistron gyártja, pedig a Z3 után arra lehetett számítani, hogy a Foxconn lesz a kanadaiak partnere ennél a készüléknél is. A készülék kiterjedése 144 x 72,8 x 9,5 milliméter, tömege 170 gramm, előlapi kamerája 2, hátlapi kamerája 8 megapixeles, a Bluetooth 4.0-s, FM-rádió van benne.


[+]

A sötétszürke és fehér színben piacra kerülő készüléke megjelenése májusban várható, ára 275 dollár környékén alakul majd, ami idehaza az adókkal és Artisjus illetékkel együtt valószínűleg 100 ezer forint fölötti végfelhasználói árat jelent majd.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Előzmények

  • BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb

    A kanadaiak új készüléke minden eddiginél jobban ötvözi a klasszikus mobiltelefonok és az okostelefonok előnyeit, amivel nem tudni, mekkora felhasználói bázist céloznak meg.

  • BlackBerry Passport - okmány-iroda

    A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.

  • BlackBerry Z3 - Ázsiára szabva

    Kedvező áron debütál a kanadaiak legújabb BB10-es készüléke, amelynek kijelzőméretét egyértelműen az ázsiai országok preferenciájára szabták.

  • BlackBerry Z30 - nem csak nőtt

    Egy kicsit későn került piacra a kanadaiak csúcskészüléke, melyre azonban nem csak az 5 hüvelykes Super AMOLED kijelző miatt érdemes egy pillantást vetni.

Hirdetés