MWC 2015: Megérkezett a Lumia 640 és 640 XL

Hirdetés

A tegnapi szivárgásnak megfelelően két új Lumiát mutatott be a Microsoft, a Lumia 640 és a Lumia 640 XL egyaránt a középkategóriában versenyzik. Maga a sajtótájékoztató egyébként nem volt kimondottan akciódús, leginkább a Windows 10 gyári alkalmazásait demózták. A feljegyzéseket immár szinkronizálja a rendszer a készülékek között, a térképen egy gombbal válthatunk a gyalogos és autós útvonalak között, az emaileket pedig oldalra húzva törölhetjük - szép képet kaptunk arról, hogy hol is tartottak az iOS- és Android-appok két éve. De térjünk vissza a telefonokhoz!


[+] Microsoft Lumia 640

141,3 x 72,2 x 8,85 milliméteres méretekkel és 145 grammos tömeggel rendelkező Lumia 640 lakkozott plasztik hátlappal érkezik, fekete, fehér, kék és narancs színekben lesz kapható. Az előlapon egy 5 hüvelykes képátlójú HD IPS panel feszít, az elsődleges kamera 8 megapixeles, a másodlagos fényképező 1 megapixeles.


[+] Microsoft Lumia 640 fényes hátlapja

A borítás alatt egy négymagos, magonként 1,2 GHz-en pörgő Snapdragon 400 processzor dolgozik, 1 GB RAM és 8 GB háttértár társaságában. A kisebbik új Lumia Bluetooth 4.0 chipet, WiFi modult (DLNA- és Miracast-támogatással) és NFC-egységet tartalmaz, pozicionálás során a GPS mellett a GLONASS és Beidu műholdjait is fel tudja használni. A 2500 mAh kapacitású akkumulátort tartalmazó mobil három kivitelben kerül piacra, a 3G-s és LTE-s modellek mellett egy LTE dual SIM variáns is napvilágot lát majd.


[+] Microsoft Lumia 640 XL matt hátlapja

A Lumia 640 XL hardveresen és adatkommunikációs szempontból megegyezik a kistestvérrel, ám ezeken kívül több eltérés is adódik. A szintén fekete, fehér, kék és narancs színekben lesz kapható, a hátlap lakk bevonat helyett viszont matt lesz. A kijelző szintén HD felbontással és IPS technológiával rendelkezik, ám a képátló 5,7 hüvelykesre hízott, ennek megfelelően a fizikai dimenziók is megnőttek, ami 157,9 x 81,5 x 9 milliméteres méreteket és 171 grammos tömeget jelent. Az előlapi kamera 5 megapixeles, a hátlapi fényképező 13 megapixeles, utóbbi Carl Zeiss optikával van ellátva. A négy kivitelben (3G, LTE, 3G dual SIM és LTE dual SIM) piacra kerülő mobil akkumulátora 3000 mAh kapacitású.


[+] Microsoft Lumia 640 és 640 XL

Mindkét mobil Windows Phone 8.1-gyel érkezik, de mindkettő megkapja majd a 10-es frissítést. A Lumia 640 márciusban, a Lumia 640 XL áprilisban kerül piacra, a magyarországi megjelenésről és a várható árról egyelőre nincs információnk.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Hirdetés