MWC 2015: Ilyen lett a tizenes Samsung Z1

Az MWC-n az Apple-ön kívül szinte minden ismert (és kevésbé ismert) gyártó illetve vállalat képviselteti magát, aki egy kicsit is kapcsolódik a mobilkommunikációs témához. Nem a Samsung standjánál, hanem a Tizen emelvényénél láthattuk viszont a Z1-et, melyet a feltörekvő piacokra szántak, a termék igazi érdekessége pedig nem más, mint az egyedi operációs rendszer: a Tizen.

Samsung Z1 (Tizen)
[+]

A mindössze 120,4 x 63,2 x 9,7 milliméteres és 112 grammos eszköz tényleg elég apró, anyaghasználata a belépőszintnek felel meg, az összeszerelési minőség kiváló. Az előlapon egy 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontású PLS TFT kijelzőt láthatunk, messze nem ez a legszebb színekkel rendelkező panel, ám legalább nincs gond a betekintési szöggel. A telefon belsejében egy Spreadtrum SC7727S chipset dübörög, ebben egy 1,2 GHz-es, két Cortex-A7 maggal ellátott processzor dolgozik, RAM-ból 768 MB-ot, belső tárhelyből pedig 4 GB-ot (microSD-vel bővíthető) kapott a masina.

Samsung Z1 (Tizen)
[+]

A hátlapi kamerával csupán 3,15 megapixelben lehet fotózni, az előlapi modul pedig még ennél is szerényebb, hiszen VGA felbontású. Van WiFi, FM-rádió, Bluetooth 4.1, A-GPS, duál SIM. Az 1500 mAh kapacitású akkumulátorral ellátott mobil a Tizen OS operációs rendszer 2.3-as változatát futtatja, melynek működéséről egy ízelítő videót is készítettünk:

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés