MWC 2015: 4G-s iPad tokot mutatott be az Alcatel

Hirdetés

Az Alcatel számos érdekességet elhozott a barcelonai MWC-re, beleértve tetszetős okosóráit, egy Apple kiegészítőre azonban még mi sem számítottunk, pedig hamarosan ilyen is piacra kerül. A One Touch 4G Cover a WiFi-s iPad Miniknek nyújt segítséget. A termék egyfelől mágneses készüléktartó tok kétállású támasztékkal, másfelől külső akkumulátor az üzemidő növelésére, emellett microSD kártyaolvasó és 4G-s kiegészítő, amely microSIM-kártyát fogad be.

iPaddel is találkoztunk az Alcatel standjánál
[+]

Mivel több a 4G cover egy egyszerű toknál, némi hardver is került a kellemes tapintású anyag alá, ilyen a Qualcomm MDM9225-es modem, amely Cat.4-es LTE kapcsolatot tesz lehetővé, a WiFi 802.11a/n modul az adatcserére, a 2 gigabájt belső tároló és 1 gigabájt RAM pedig a felhőtlen működésért. Az adatcsere alighanem egy feltelepítendő alkalmazással megy majd végbe, bár ezt nem tudtuk működés közben ellenőrizni.

Akkumulátor is került az Apple 4G Cover alá
[+]

MicroUSB foglalat az Apple iTermékekben ugyebár nincs, úgyhogy a 4G Cover ilyen portja külön jó hír, a microSD kártyafoglalat pedig szintén kellemes extra. A 4600 milliamperórás akkumulátor sem gyenge, amellyel az Apple táblagép vagy más eszköz tölthető megfelelő kábel csatlakoztatásával. Mivel alapvető információ mégiscsak szükséges a mobilkapcsolat létesítésére és a térerő ellenőrzésére, a bekapcsoló gomb mellett egy 0,91 hüvelykes OLED kiegészítő is helyet kapott.

A One Touch 4G cover iPad Minihez és Airhez is érkezik
[+]

A 4G Cover összecsukott állapotban 158,8 x 215,2 x 17,6 millimétert foglal és 365 grammot nyom, ami nem meglepő, hiszen hardver és akkumulátor is került bele. A One Touch 4G cover minden bizonnyal még tavasszal megjelenik, a későbbiekben pedig érkezhet az iPad Air-hez készült, nagyobb változat.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Hirdetés