Hirdetés

MWC 2014: Mienk az első MasterPass integrációval ellátott digitális pénztárca

Pont egy évvel ezelőtt, pont az MWC-n mutatta be a MasterCard a MasterPass névre elkeresztelt rendszert, amely a mobil és az online fizetést egyesíti és teszi egyszerűbbé. Most hazai vonatkozású szála is van már a történetnek, hiszen az OTPay nevű szolgáltatás az első digitális pénztárca Európában, amely már integrálja a MasterPass rendszert.

Az OTPay nem csak az OTP ügyfelei számára kínál megoldást, bármilyen MasterCard bankkártyával tud működni. Az applikáció segítségével a kártyabirtokosok több mint 30.000 MasterPass elfogadóhelyen fizethetnek világszerte. Az alkalmazást magyar vállalatcsoport, a Cellum fejlesztette, amely a már két éve működő MasterCard® Mobile egyik fejlesztője. A lenti videóban velük és a MasterCard európai modern fizetési technológiákért felelős vezetőjét kérdeztük a rendszer működéséről.

A szolgáltatás minden hazai MasterCard kártyával működik. Az ingyenesen letölthető alkalmazást regisztrálnunk kell, létre kell hoznunk egy saját PIN-kódot, ami igény szerint az alkalmazás minden indításakor, illetve a tranzakciók megerősítésekor szükséges. Ezt követően rögzítjük a programban a bankkártyáinkat. Ha a neten olyan webes szolgáltatást, vagy boltot találunk, ahol megjelenik a MasterPass logó, akkor arra kattintva a megnyíló felületen csak a telefonszámunkat szükséges megadni. A mobilunkra fogunk kapni egy jelzést a tervezett vásárlásról, ezt jóvá kell hagynunk és a vásárlás már meg is történt. A szolgáltatás március folyamán válik elérhetővé, egyelőre tesztfázisban van.

Hirdetés