MWC 2014: Megtapogattuk az LG G2 minit

Alig maradt olyan gyártó, aki ne mutatta volna be aktuális csúcstelefonjának kompaktabb változatát. Az LG már szintén ebbe a társaságba tartozik a G2 mini nevű készüléküknek köszönhetően, melyet ugyan nem a Mobile World Congressen mutattak be, de nekünk itt volt először alkalmunk megnyomkodni.

LG G2 mini
[+]

A G2 kistestvére nem meglepő módon kompaktabb bátyjánál, de sajnos tudása is elmarad a csúcsmodellétől. Érdekesség az is, hogy a masina a mini névvel szembemenve 4,7 hüvelykes, 540 x 960 pixel felbontású IPS-LCD kijelzővel rendelkezik, ami hüvelykenként 234 pixeles képsűrűséget jelent; ez 2014-ben legfeljebb a középkategóriába elég. A hangerőszabályzó billentyű és a home gomb a G2 mini esetében is a készülék hátlapján foglal helyet, a koppintással történő felélesztés (Knock code) pedig természetesen itt is megtalálható.

LG G2 mini
[+]

Az LG legújabb felületével kecsegtető Android 4.4.2 KitKat operációs rendszer meghajtásáról a Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 lapkakészlet gondoskodik. A négymagos processzor Cortex-A7 magjai 1,2 GHz-en képesek maximálisan dolgozni, a grafikus feladatok ellátásáért egy Adreno 305 felel. A belső tárhely mérete 8 GB, ez opcionálisan akár 64 GB-os microSD kártyával is kibővíthetjük. A hátlapi kameramodul 8 megapixeles képeket készít és 1080p-s videókat rögzít, az előlapi optika pedig 1,3 megapixeles fotókat lő és 720p-s rövidfilmeket vesz fel. A Cat4-es LTE modem 150 Mbps-os letöltési sebességet tesz lehetővé, ezen kívül WiFi, Bluetooth, A-GPS egység, valamint NFC is található a készülékben. A 2440 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező G2 mini Oroszországban debütál márciusban, áprilistól pedig több európai piacon is megjelenik majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G Flex - igazi atléta

    A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

  • LG Optimus L9 II - szemmel is látható fejlődés

    A dél-koreai gyártó a korábban bemutatott L9-nek is piacra dobta utódját, mely nagyon szép formatervvel, gyönyörű kijelzővel és villámgyors szoftverrel kecsegtet.

  • LG G2 - tapogatnivaló hátsó

    Ez is egy csúcskategóriás tepsi, de van rajta egy csavar: a hátuljára kerültek a vezérlőgombok. Ez könnyen megszokható, ráadásul más területeken is erős a koreai óriás.

Hirdetés