MWC 2014: Bemutatkozott az Alcatel Idol 2 Mini és Idol 2 Mini S

Az MWC 0. napján két középkategóriás Alcatel készülékkel is találkoztunk. A címben szereplő készülékek az adatkommunikáció, a dimenziók, az akkumulátor és az anyaghasználat terén is eltérnek, ám ezek mellett minden téren megegyeznek a modellek. A legfőbb eltérés talán, hogy míg az S utótagú telefon a negyedik generációs mobilhálózatokat is támogatja (ez elméletben 150 Mbps letöltési és 50 Mbps feltöltési sebességet jelent), az Idol 2 Mini csak 2G és 3G modulokkal rendelkezik. Emellett fontos kiemelni, hogy az Idol 2 Mini fém készülékházzal rendelkezik, az LTE-képes kivitel viszont az alumíniumot egy-egy műanyag sáv fogja közre alul és felül, nem mellesleg mindkettő igen jól mutat.


Alcatel Idol 2 Mini

Az akkumulátort tekintve az Idol 2 Mini 1700 mAh kapacitással operál, az Idol 2 Mini S 300 mAh-val emeli a tétet. A vastagság terén már nem ennyire szignifikáns a differencia, a 129,5 x 63,5 milliméteres alapterület mellé az S esetén 116 grammos tömeg és 8,5 milliméteres magasság társul, a 4G nélküli modelleknél ezek a számok 110 grammra és 7,9 milliméterre módosulnak. Végül, de nem utolsósorban fontos kiemelni, hogy az Idol 2 Mini két SIM-es változatban is piacra kerül majd.


Alcatel Idol 2 Mini

A többi paraméter tekintetében nincs eltérés. Az előlapon egy 4,5 hüvelykes képátlójú kijelző feszít, mely 540 x 960 képpontos felbontással rendelkezik, a pixelsűrűség így a 245 ppi-t karcolja alulról. A panel egyszerre legfeljebb 5 ponton érzékeli az érinteseket, a rétegek légrés nélkül feszülnek egymásra, mely jobb képminőséget eredményez. A sérülések ellen Dragontail üveg véd, melyet ujjlenyomat-taszító bevonattal (angolul oleophobic coating) is rendelkezik. A hátlapi kamera 8 megapixeles, autofókusszal és LED villanóval felvértezve, az előlapi fényképező 2 megapixeles felbontású.


Alcatel Idol 2 Mini S

Hardverben a középmezőnyben helyezkedik el az újdonság, a processzor négymagos, magonként 1,2 GHz órajellel rendelkezik, a RAM mérete 1 GB, a belső tárhely kapacitása 8 GB. Adatkommunikációs téren WiFi (802.11b/g/n WiFi Direct és DLNA képességekkel), Bluetooth (4.0-s verzió), NFC és a-GPS is rendelkezésre áll. Harmadik generációs mobilhálózaton lógva elméletben 42 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességre számíthatunk.


Alcatel Idol 2 Mini S

Az eszközökön Android 4.3 fut, erőteljesen módosított felhasználói felülettel és egy rakás extra szoftverrel kiegészítve. A működési sebesség terén nem tudtunk belekötni az Alcatel újdonságaiba, a rövid teszt során nem sikerült megakasztani a telefonokat. Természetesen mindezt videóra is vettük, mely alább látható.

Az eszközök néhány hónapon belül piacra kerülnek, az árról és a magyarországi piacra kerülésről egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés