MWC 2014: A One utódja helyett a Desire 816-tal húzza az időt a HTC

A HTC-től titkon mindenki remélte, hogy a nem túl rózsás helyzetben levő gyártó gurít valami igazán nagyot az MWC-n, de a One utódjának csak az egyik sarkát mutatták meg - ami akármelyik gyártó terméke lehetne. Helyette viszont elhozták a Desire 816-ot, ami szerintük egy kiváló ajánlat lehet a középkatóriában. Bár konkrét árat nem mondtak, a standon találkoztunk Marko Savkovic-csal, akit ismertünk régről, olvasóink a tavalyi Veletech kiállításon futhattak vele össze. Ő végül annyit mondott, hogy a Desire 816 nagyjából feleannyiba fog kerülni, mint a HTC One Max.

A készülék jó nagy, de még nincs kész, legalábbis erre utalt, hogy csak kikapcsolt kijelzővel lehetett fotózni, aki nem jutott be a HTC zárt részébe, az pedig csak vitrinben láthatta. Az 5,5 hüvelykes kijelző HD felbontású, a teljesítményről egy Qualcomm Snapdragon 8928-as, négymagos, magonként 1,6 GHz-es processzor és egy Adreno 305-ös GPU gondoskodik. A RAM mérete 1,5 GB, a belső tárhely 8 GB, amely bővíthető. A készülékbe nanoSIM kerül, kérdésünkre, hogy miért volt erre szükség azt válaszolták, hogy mivel lekerekített a telefon oldalsó része, ezért minden milliméter számít a helykihasználás miatt. A hátlap ugyanis nem vehető le, a szolgáltatói lapkát oldalról kell betolni egy jókora ajtó felnyitását követően.

A hátlapi kamera 13 megapixeles, természetesen arra is rákérdeztünk, hogy mi újság az Ultrapixel technológiával, de ezt a One széria számára tartják fent. Az előlapra 5 megapixeles optika költözött, a szoftver állítólag segíteni fog abban, hogy minél jobb selfiek készüljenek, mostanában erre valamiért nagyon rámennek a gyártók. A hátlap alá 2600 mAh teljesítményű telepet szerelt a HTC, egy csomó szoftveres trükkel ki lehet tolni az üzemidőt, ezek benne vannak a Sense 5.5-ös felületben.

A készülék megkapta a Boomsound hangszórókat, az előlap alján és tetején helyezkednek ezek el, a gép képes LTE-hálózatokon is működni, van benne NFC chip. Több színben is lehet majd kapni, mi fehéret, pirosat, feketét és sötétkéket láttunk, de csak a nyáron érkezik majd a magyar piacra, akkor derülhet ki a végleges ára is. Kétkártyás verziót elsősorban az ázsiai piacra terveznek belőle.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Hirdetés