Hirdetés

MWC2009: képeken a HTC Touch Max

A HTC barcelonai standján mindenféle csinnadrattát nélkülözve volt kiállítva a Touch Max nevű készülék, mely külsőre egyértelműen a Touch HD utódja, de belsejét tekintve teljesen egyedi, hiszen ez a világ első készüléke, mely egyszerre boldogul el GSM és WiMAX hálózatokon is.

A WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) a WiMAX Forum által 2001-ben került kihirdetésre annak érdekében, hogy támogassák a IEEE 802.16, azaz a WirelessMAN szabvánnyal történő együttműködésének és megfelelőségének folyamatát. A Forum a WiMAX-ot olyan szabványosított technológiaként jellemzi, mely vezetéknélküli alternatívát jelent a kábel- és DSL-alapú internetszolgáltatás részére. A dolog lényege konyhanyelven az, hogy egy alternatívát nyújt mind a szélessávú mobilhálózatoknak, mind pedig a WiFi routereknek, hiszen a WiMAX hálózatok a WiFihez hasonlóan a 2,4 GHz-es frekvenciatartományban üzemelnek, de a hotspotok hatótávolsága jóval nagyobb, mint egy átlagos WiFi routernél, plusz ezek egy láncot alkothatnak, így a dolog tulajdonképpen hasonlóan működik, mint a GSM rendszernél: ha az ember átlép egy másik WiMAX torony körzetébe, az adatátvitel nem szakad meg.

A Touch Max tehát amellett, hogy tartalmaz egy háromnormás GSM-modult (900/1800/1900 MHz), illetve támogatja a WiMAX-ot is. Operációs rendszere Windows Mobile 6.1, szíve egy 528 MHz-es Qualcomm ESM7206A processzor, mely mellett 256 MB RAM és 288 MB ROM teljesít szolgálatot. Adattárolásra a 8 GB-os belső memóriát lehet használni, amit úgy mellesleg microSD kártyával bővíthetünk. A kijelzővel ezúttal sem kispályáztak a HTC mérnökei, 3,8 hüvelykes képátló és 480 x 800 képpont jellemzi. Az egyéb jellemzők között WiFi, GPS, Bluetooth, giroszkóp, fényérzékelő, FM-rádió és egy 3,2 megapixeles, autofókuszos kamera található. Az 1500 mAh-s akkumulátor egyelőre nem tudni, hogy meddig tudja életben tartani a 151 grammos, 113,5 x 63,1 x 13,9 milliméteres óriásgépet.
  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés