MWC2013: oda nyomtatok, ahova csak akarok

A HP amellett, hogy a Slate 7-tel visszaszállt a tabletek piacára egy mobilos nyomtatási rendszert is bemutatott. A Public Print Location (PPL) nevű rendszer lényege, hogy a jelenleg is hálózati kapcsolattal rendelkező HP nyomtatókat elérhetővé lehet tenni a cég felhőszolgáltatásában, így bárki használhatja azokat, ha letölti a HP ePrint szoftvert a telefonjára. Persze ez nem azt jelenti, hogy hirtelen az otthoni nyomtatónkból özönleni fognak kifelé az ismeretlen dokumentumok, ennél azért összetettebb a rendszer.

A HP egyrészt kis és középvállalatok, kórházak, oktatási intézmények számára ajánlja a megoldást, ami lehetővé teszi, hogy a helyszínen dolgozók a hozzájuk legközelebb eső printerre küldjék nyomtatásaikat. Amikor a telefonon kiválasztjuk, hogy mit szeretnénk papíron viszontlátni, az alkalmazás GPS koordinátákat használva lokalizálja a közeli nyomtatókat, ezek közül lehet választani. A parancs felmegy a netre, a felhasználó pedig egy számsort kap vissza, és ha odasétál a kiválasztott nyomtatóhoz, majd beüti a kódot, akkor kezdődik csak el a tényleges feldolgozás és nyomtatás.

A HP szerint a szolgáltatás végfelhasználói szempontból azért lehet érdekes, mert kávézók, üzletek, éttermek, könyvtárak, művelődési házak, hotelek is dönthetnek úgy, hogy kihelyeznek egy printert az ügyféltérbe, amire bárki ráküldheti a nyomtatnivalóját. A HP szerint ez megteremti a lehetőségét annak, hogy megfelelő elterjedtség mellett tényleg ne legyünk gondban, ha a telefonunkról gyorsan valamit szeretnénk nyomtatni. A szolgáltatást jelenleg is használja a FedEX, eddig több mint hatmillió letöltést kapott az alkalmazás, a HP számára pedig az az üzlet az egészben, hogy így remélhetőleg több nyomtatót tudnak majd értékesíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

  • Piacon a HP Slate 7

    A HP amerikai online áruházában már elérhető a Jelly Bean alapokon nyugvó héthüvelykes internettábla.

Hirdetés