MWC2013: Galaxy Express, Grand és Xcover 2 a Samsung standján

A Samsung a nagy durranásokat későbbre tartogatja, a Mobile World Congress során az egyetlen újdonság jelenleg a Galaxy Note 8.0. Ettől függetlenül a dél-koreai gyártó ismét egy grandiózus standot épített, melyen az elmúlt pár hónapban bemutatott készülékeket is ki lehetett próbálni. Így is tettünk.

Hirdetés

Az első versenyző a Galaxy Express, amely egy 4,5 hüvelykes képátlójú és 480 x 800 képpontos felbontású kijelzőt kapott. A pixelsűrűség így a viszonylag alacsony 207 ppi értéket veszi fel, így a csúcsgépekhez képest rendesen pixeles a kép, a betekintési szögek és a színek viszont igen rendben vannak a Super AMOLED Plus technológiának köszönhetően. A 9,3 milliméteres vastagságú, Galaxy S III-ra hajazó formatervvel és anyaghasználattal rendelkező telefon akkumulátora 2000 mAh kapacitású, az előlapi kamera 1,3 megapixeles, a hátlapi fényképező 5 megapixeles. A hátlap alatt egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor és 1 GB RAM található, a telefon TouchWizzel felvértezett Jelly Beant (4.1.2) futtat.

Samsung Galaxy Express Samsung Galaxy Express
Samsung Galaxy Express [+]

Másodikként a Galaxy Grandre esett a választás, mely szintén WVGA felbontású, ám a 480 x 800 pixel jelen esetben 5 hüvelyken oszlik el, a pixelsűrűség így mindössze 186 ppi. A 143,7 x 77,1 x 9,6 milliméteres méretekkel rendelkező mobil szintén a Galaxy szériának megfelelő formatervvel operál, a lakkozott plasztik hátlap az ujjlenyomatok legjobb barátja. A Grand hardveres szempontból megegyezik a fenti készülékkel, rendszer szinten is az Android 4.1.2 plusz TouchWiz kombóról van szó, ám itt elérhető a Note szériában debütáló osztott képernyős mód. Az akkumulátor 2100 mAh-s, a hátlapi fényképező 8 megapixeles, az előlapi kamera 2 megapixeles.


Samsung Galaxy Grand

A Galaxy Xcover 2 kissé kilóg a sorból, a formaterv tekintetében egyáltalán nem hasonlít az előző mobilokra, hiszen egy strapatelefonról van szó. Az IP67 minősítéssel rendelkező készülék korlátozottan por- és vízálló műanyag borítást kapott. A 12,08 milliméter vastag telefon kijelzője TFT-LCD technológiát használ, a felbontása 480 x 800 képpontos, a képátló 4 hüvelyk. Hardveres szempontból megegyezik az előző két mobillal, mint ahogy az operációs rendszer verziója ésa TouchWiz UI is stimmel. Az akkumulátor 1700 mAh kapacitású, mely mellé 5 megapixeles hátlapi kamera és VGA felbontású előlapi fényképező társul.

Samsung Galaxy Xcover 2 Samsung Galaxy Xcover 2
Samsung Galaxy Xcover 2 [+]

Természetesen a Note 8.0 is kameránk áldozatául esett, hamarosan érkezünk a videós beszámolóval.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés