Hirdetés

MWC2013: Alcatel táblagép a középkategóriában

Az Alcatel standján a telefonok domináltak, de mellettük azért néhány táblagéppel is bővült a repertoár. Az Evo 7 és az Evo 7 HD mellett a One Touch Tab 7HD is bemutatásra került, mely a specifikáció alapján az alsó és a közép árkategória közé pozicionált a gyártó.

A 191 x 125 x 9 milliméteres méretekkel rendelkező táblagép műanyag borítást kapott, a hardveres billentyűk helyett természetesen virtuális gombokat kapunk. A kijelző 7 hüvelykes képátlóval és 1280 x 800 képpontos felbontással operál, a technológia IPS, így a betekintési szögek és a fényerő teljesen rendben van. A megjelenítő feletti fényképező 0,3 megapixeles, a hátlapi fényképező 2 megapixeles.

A hátlap alatt egy RockChip RK3066 lapka duruzsol, melyben egy kétmagos, magonként 1,6 GHz órajelen ketyegő Cortex-A9 mag található. Mellette 1 GB DDR3 RAM és kiviteltől függően 4, 8 vagy 16 GB belső tárhely található, utóbbi microSD-kártyával bővíthető. Adatkommunikációs szempontból egy WiFi-egység (802.11b/g/n) és egy Bluetooth-lapka (3.0-s verzió), SIM-kártyát tehát nem tehetünk az szközbe.

A tableten Android 4.1 fut, a felhasználói felületbe nem nagyon nyúlt bele az Alcatel mérnökcsapata. A várható ár és a megjelenés időpontja egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés