MWC2011: Samsung Galaxy Tab 10.1

Hirdetés

Bár a mai Samsung sajtótájékoztató 95 százalékában a Galaxy S II-ről volt szó, a végén öt perc erejéig bemutatásra került a Galaxy Tab utódja, a Galaxy Tab 10.1. Az elnevezés a megnövelt képernyő miatt lett 10.1, ugyanis a Samsung táblagépe már 10,1 hüvelykes képátlójú képernyővel kerül piacra, ellentétben az előd 7 hüvelykes képátlójú kijelzőjével. A készüléken az Android rendszer táblagépekre optimalizált változata, a 3.0-ás verzóijú, HoneyComb művésznévre keresztelt változata fut.

A gépbe egy kétmagos Tegra 2, pontosabban egy 1 GHz-en ketyegő Tegra250 került, amit 1 GB LP-DDR2-es RAM segít a munkában. Az új Tab kétfajta konstrukcióban lesz kapható, az egyik 16 GB, a nagyobb modell pedig 32 GB belső memóriával lesz szerelve. A nagyobb méretű kijelzőhöz megnövelt pixelszámú felbontás is dukál, az új felbontás 1280 x 800 képpontos, azaz WXGA lett. A 10,9 milliméteres vastagságú és 599 grammos tömegű masinán két kamera van, az előlapon egy 2 megapixeles, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles fényképező figyel. Utóbbi LED-es vakut kapott, valamint képes a Full HD, azaz 1080p felbontású videók rögzítésére is, amelyeket természetesen le is tud játszani a gép. Az energiát egy 6850 mAh-s akkumulátorról nyeri, valamint képes a Sorround Sound hangzásra, amit a több oldalon elhelyezett hangszórókkal valósít meg.

Volt szerencsénk élőben is kipróbálni a Tab 10.1-et működés közben, egy pár percet szokni kellett az új rendszert, de ha egyszer ráérez az ember, nagyon gyorsan lehet vele manőverezni az alkalmazások között. A multitouch zoom (egyelőre csak képeken, a weboldalak nézegetése közben nem sikerült beizzítani) és a videólejátszás röccenésmentes, a felhasználói felület pedig elég masszívan át lett szabva, konkrétan alig látszik rajta az androidos mivolta, viszont sokkal kényelmesebb kezelni. Miután egy szerencsés véletlennek köszönhetően Gubroval bejutottunk az úgynevezett Demo szobába, ahol körülbelül 10 sajtós mellett az összes előadó és néhány tesztkészülék is jelen volt, egy rövid videót is lőttünk a készülékről, ami a vágási munkálatok után valamikor hajnalban meg is jelenik.

Azóta történt

Hirdetés