MWC2011: Intel táblagép MeeGo alapokon

Igazak voltak a pletykák az Intel táblagépét illetően, tényleg kiadnak egy MeeGo-t futtató gépet a Nokia nélkül, a processzorgyártó óriás standján ki is lehetett próbálni egy ilyet. A készülék hardverspecfikációjáról nem sok mindent lehet tudni, lévén nagyon kezdetleges stádiumban van a masina; annyi biztos, hogy egy Intel Atom processzor duruzsol benne. A képernyő mérete körülbelül 8 és 9 hüvelyk között lehetett, de sajnoserről sem tudtunk meg pontosabbat; mindenesetre az iPad-nél érezhetően kisebb volt.

Természetesen ki is lehetet próbálni a rendszert, így láthattuk működés közben az Intel és a Nokia szerelemgyermekét. A hostess is kiemelte, hogy nagyon alfa stádiumban van a rendszer, nem is volt tartalom a masinán, csak a menüben történő navigációt lehetett megnézni, illetve internetes böngészésre volt lehetőség. A főképernyő teljesen eltér az eddigi rendszerekben láthatóaktól, az egyes funkciók téglalapokban jelennek meg, melyek egymás mellett egy sorban jelennek meg; a lista természetesen vízszintesen görgethető. A téglalapok tartalom alapon vannak csoportosítva, kapunk például egy zenével, egy képekkel, egy videókkal és egy böngészéssel kapcsolatos téglalapot.

Megpróbáltunk internetezni is a gépen, nem sok sikerrel: körülbelül 10 másodpercet kellett várni arra, ogy megjelenjena virtuális billentyű, a multitouch zoom (és úgy általában a nagyítás funkció) egyáltalán nem működött. Pofásnak tűnik a rendszer, de az biztos, hogy rengeteg dolga van még az Inteles fejlesztőgárdának, a kiállított példány még több sebből vérzett. A megjelenési dátum  nem is ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Hirdetés