MWC2011: A Desire S inkább csak ráncfelvarrás

A HTC-től kicsit mást várt a szakma, mint amivel Barcelonában előálltak. A Facebook telefonok mellett a tablet valóban érdekesnek tűnt, de igazi, komoly, vadállati csúcsmobil nem bukkant fel a kínálatban. A Desire S a korábbi - S nélküli - modell utódja, hiszen a kijelző méretét tekintve és a specifikáció egy részét látva is sok a hasonlóság.

A Desire S egyik érdekessége (mondjuk igazából sokkal több nincs is neki), hogy egybefröccsöntött készülékházat kapott, amely ugyan első pillantásra senkinek sem nagyon tűnik fel, de a készülék merevségét pozitív irányba befolyásolja. A burkolat alatt nincs szignifikáns változás, maradt az 1GHz teljesímtényű Snapdragon processzor, viszont nőtt a RAM és a ROM is. Előbbi 768 megabájtosra, utóbbi 1,1 gigabájtosra duzzadt. Kicsit izmosabb tempóra képes mobilhálózatokon (14,4 Mbps), már 720p-s videót is képes rögzíteni, valamint javult a 3D teljesítmény is, hiszen a korábbi Adreno 200-as helyett 205-ös GPU segít be a processzornak.

A Desire S már gyárilag megküzd a DivX mozikkal, kicsit növelték az akkumulátor teljesítményét (1400-ról 1450 mAh-ra), ezzel egyidőben a gyártó által meghatározott készenléti és beszélgetési idő is mintegy 30-40%-kal több lett. A fényképezőgép immáron képstabilizátorral is rendelkezik, illetve bekerült a funkciók közé az érintős fókusz.

Fenti változások inkább a finomhangolás kategóriájába esnek, a RAM méretének növelése és az üzemidő megnyúlása talán a két legfontosabb fejlesztés, a többi újítás inkább csak csiszolgatásnak tekinthető. A Desire S persze ettől még igen kellemes telefon, csak éppen úgy tűnik, hogy ezúttal a konkurencia nagyobb dobásokkal érkezett Barcelonába (3D, kétmagos processzor, stb.).

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

Hirdetés