MWC2010: General Mobile Cosmos és Cosmos2 - kozmosz márpedig legalább kettő van!

A Brava mellett magasabban pozícionált darabok is bekerülnek a General Mobile repertoárjába. A Cosmos sorozat még mindig az alacsonyabban pozicionált modellek mezőnyében fog debütálni, ehhez képest viszont a specifikációk alapján egészen korrekt daraboknak látszanak, reméljük a megvalósítás az elképzeléssel szinkronban marad majd.

A Cosmos márciusban érkezik, várhatóan 250 Eurós független áron. Mindezért egy 112x56,5x14,9 mm-es házba épített mobilt kapunk. A készülék kijelzője 3,2 hüvelykes HVGA (320x480) TFT, természetesen kapacitív darabról beszélünk. A gép lelke a Marvell PXA935 (Tavor P65) lesz, mely mellett 256 MB flash és 256 MB SDRAM teljesít szolgálatot. A memória akár 16 GB-os microSD kártyával bővíthető. Mindkét Cosmos modell az Android 2.0 verzióját kapja.

A kijelző alatt helyet kapott az egyéb androidos modellekből már ismert görgő is, a design pedig kicsit rá is játszik a készülék nevére, a körülötte lévő ívek a görgőt úgy fonják kötbe, mint a Szaturnuszt a gyűrűi. A készülék hátoldalán 5 megapixeles, autofókuszos kamera teljesít szolgálatot. A Cosmos már GPS modult is kapott, erről többet egyelőre nem tudni. Vezeték nélküli kapcsolatok terén már nincs probléma: HSDPA, Bluetooth 2.0 WiFi 802.11 b/g  is van. Az 1500 mAh kapacitású akkumulátor 250 óra készenléti, vagy 4 és fél óra beszélgetési időt ad.

A Cosmos2 július-augusztus között kerül forgalomba, nagyjából 300 Eurós független áron. A kisebbik Cosmos modellhez képest elsősorban a kijelző méretében van változás, már 3,5 hüvelykes darabról beszélhetünk. A 112x61x12,8 mm-es mobilba FM rádió is került, egyebekben a Cosmos belsejét kapta. A külső viszont komolyabb, elegáns vonalvezetést kapott, egyértelműen ez a darab hivatott az üzletemberek szívét (és zsebét) megnyerni.

A kedvező árazás adott, reméljük a felhasználói felületet sikerül olyanra csiszolni, hogy a kezelés könnyed, a felhasználói élmény pedig a lehetp legnagyobb legyen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés