MWC2010: a legokosabb Monte bemutatkozik

A Samsung egyik új készülékcsaládja (van nekik több is) a Monte, amely pillanatnyilag három tagot számlál. Az érintőképernyős S5620-on kívül van hagyományos és elcsúsztható kialakítású Monte is. Az S5620 a trió legnagyobb tudású tagja.

Monte kit választanál?
Monte kit választanál?

A készülék TFT technológiájú, 3 inches, WQVGA kijelzőt kapott (240x400 pixel), amin még a régi, TouchWiz 2.0 várja, hogy ujjainkkal működésre bírjuk. A funkcionalitás gazdag, a hátlapont található 3,2 megapixeles fényképezőgép mellett a 3,5 mm-es jack csatlakozó és FM-rádió felel a multimédiáért. Adatkommunikációs szempontból sem lehet okunk panaszra, a 3,6 Mbit/s sebességű HSDPA mellett WLAN támogatás is akad.

Ez a Monte nem Christo grófja...
Ez a Monte nem Christo grófja...

A Samsung a rendszerbe integrált számos közösségi oldallal együttműködő natív kliensprogramot is, helymeghatározásunkat GPS segíti, amit szoftveres oldalról a Google Maps 3.0 támogat meg. A 92 grammos készülékből nem hiányzik a 2.1-es Bluetooth modul sem.

...és nem is Carlo
...és nem is Carlo

A Monte S5620 gyakorlatilag a korábbi Samsung Jet kistestvére is lehetne, ha az ára is bíztatóan alakul, akkor a Corby szériánál komolyabb, de érintős telefonra vágyó néptömegek számára jelenthet vonzó alterntívát, a nagy kérdés is továbbra is az, hogy a régi TouchWiz rendszerrel mennyien tudnak megbarátkozni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés