Hirdetés

Moto E – kecses középkategóriás

A Motorola Mobility több mint egy évtizeden át a világ második legnagyobb telefongyártója volt, ám az érintőkijelzős felületek térnyerését követően a piaci részesedése drasztikusan visszaesett, és végül a hatalmas szabadalmi portfóliójával együtt „fillérekért” került a Google kezébe. A keresőóriásról már az akvizíció pillanatában tudni lehetett, hogy a hardveres részleg felfuttatása nem igazán érdekli, hiszen elsősorban az Android platform jogi védelmének bebiztosításához vásárolta fel az amerikai távközlési óriás szabadalmait. Ezek után persze persze egyáltalán nem meglepő, hogy a patinás gyártó három éven belül ismét gazdát cserélt, és mostantól a Lenovo égisze alatt folytatja tovább működését.

A Lenovo legfőbb célja a markanév erejének felhasználásával az európai és amerikai piacok meghódítása lesz, melyhez mérsékelt árfekvésű, jól felszerelt ajánlatok is szükségesek. Az egyik ilyen a képeken is látható Moto E lesz, melyről egyelőre annyi derült ki, hogy Android 4.4 KitKat operációs rendszer köré épül és mindössze 124,8 × 64,8 × 6,2 milliméteres befoglaló méretű házban érkezik. Az egyelőre ismeretlen felbontású 4,3 hüvelykes megjelenítője mellé 5 megapixeles fő és videohívásokra is alkalmas előlapi kamerát, 1 GB RAM-ot, microSDHC kártyával bővíthető 4 GB belső tárhelyet és 1900 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

Azóta történt

Előzmények

  • Hatalmas siker a Moto G

    Az olcsó modell népszerűségének köszönhetően az Egyesült Királyságban hat százalékra tudta növelni piaci részesedését a Motorola.

  • Sajtóképen a Moto G Forte

    Strapabíró burkolattal is piacra dobja a mérsékeltebb árfekvésű készülékét a Motorola.

  • Óriásmobillal készül a Motorola

    A nyár derekán mutathatja be 6,3 hüvelykes kijelzővel szerelt csúcsmobilját a Lenovo égesze alatt működő Motorola Mobility.

Hirdetés