Most a Samsung perli a Huawei-t

A Samsung és az Apple évekig tartó pereskedése lassan elcsöndesedik, ám úgy tűnik, a koreai óriás nem marad tárgyalótermi dráma nélkül. Pár hete nem más, mint a jelenlegi harmadik legnagyobb mobilpiaci szereplő jelentkezett be jogi csatározásra: májusban a Huawei a Kínai Népköztársaságban és az Egyesült Államokban is pert indított a Samsung ellen, jogászaik szerint ugyanis az utóbbi sérti több telekommunikációs (elsősorban 4G-s) szabadalmukat, amelyekért a Samsung nem kíván licencdíjakat fizetni.

A Samsung szerint a Huawei Mate 8 több szabadalmukat is sérti
A Samsung szerint a Huawei Mate 8 több szabadalmukat is sérti [+]

Az alperes már akkor jelezte: visszaperlik a Huawei-t, és ez a nap el is következett. A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Samsung hat szabadalom megsértéséért perelte be a sencseni riválist a pekingi szellemi tulajdon bíróságánál, és a peranyagban számos Honor készülék, illetve a Mate 8 is érintett. A gyártó 24,1 millió dolláros kártérítést követel, illetve a Huawei és a pekingi Beijing Hengtongda Department Store Co. eltiltását az érintett készülékek árusításától. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek a perek az erőfitogtatásról szólnak-e, avagy készen áll a két fél akár évekig, dollármilliárdos jogi költségek mellett pereskedni. Eddig mindenesetre nem volt jellemező a kínai gyártók offenzívája szabadalmi kérdésekben – persze, eddig nem is voltak ennyire előkelő piaci helyzetben. A Samsung ugyanakkor kész felvenni a kesztyűt.

Előzmények

  • Huawei Mate 8 - kirinpáncél

    A kínaiak csúcsphabletjében már a bivalyerős Kirin 950 chipset dolgozik, kiváló az üzemidő, és két SIM-et kezel aktívan. Az ára sem rossz, a kamera viszont lehetne picit jobb.

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

Hirdetés