Mobilarena TV: Táblagépek hasonló áron

Olyan számban debütálnak már táblagépek a piacon, hogy nagyon nehéz őket követni. A multimédiás eszköznek kikiáltott kütyük bizony hasznos tagjai lettek a háztartásnak, a nagyobb gyártók azonnal rá is repültek a lehetőségre, ám az utóbbi időben már a kisebb vállalatok sem maradnak igencsak korrekt megoldás nélkül. Rendhagyó módon ma két tabletet mutatunk be, melyek közül az első versenyző a WayteQ xTAB 9. A nevéből adódóan 9 hüvelykes kijelzővel szerelt masinába egy Samsung által gyártott, 1080 x 1920 pixel felbontású PLS panelt szereltek. Meghajtásáért a Rockchip 3188-as jelzésű SoC felelős, a processzor négymagos, magonként maximum 1,8 gigahertzre skálázva. A grafikus gyorsító szerepkörét a Mali-400 tölti be, mely mellé 2 GB RAM-ot kapunk. A WayteQ újdonsága árazás tekintetében is jól áll, vagyis könnyen lehet még sikeres a felhasználók körében.

Másik mai versenyzők egy fokkal kisebb méretű, a Samsung Galaxy Tab 4 7.0 ugyanis a 7 hüvelykes megjelenítővel szerelt táblagépek között versenyez. A tablet jó minőségű TFT kijelzőjének felbontása 800 x 1280 pixel, alatta érintésérzékeny és fizikai vezérlőgombok helyezkednek el, ahogy az mostanában a dél-koreaiaknál lenni szokott. Hardveres téren egy Marvell PXA1088 lapkakészletet tud felvonultatni a cucc, a processzorban négy darab 1,3 GHz-en dolgozó ARM Cortex-A7 mag található, méghozzá egy Vivante GC1000 GPU és 1,5 GB RAM társaságában. A készülék már a Samsung egyedi Magazine UX felületét kapta meg, ám árazás tekintetében nem mondható még így sem csúcsajánlatnak a szerkentyű.

Az adás tehát bővelkedni fog új információkban, megpróbáljuk mindkettő készüléket a lehető legteljesebben bemutatni, és végzünk majd némi összehasonlítást is. 18-kor kezdünk, a műsor most is az alant látható élő streamen keresztül lesz nézhető.

Előzmények