Mobilarena TV: Pörgős, pöpec, patent, puritán, praktikus, pazar

A Nexus készülékek a Google által fejlesztett Android legújabb vívmányait hivatottak demonstrálni, és idén először két okostelefon is napvilágot látott, talán azért, mert a keresőóriás belátta: átlagos és hatalmas méretű mobilra egyaránt van igény. Az LG és a Google kollaborációja talán nem meglepő, hiszen a Nexus 4 és a Nexus 5 is a két óriás összefogásának eredménye, a Nexus 6P viszont az első kínai-amerikai összefogás az androidos referenciakészülékek világában, már persze a Kínai Népköztársaságra gondolva.

Annál is inkább jó választás volt a Huawei, mert a mostanság remek eladási számokat produkáló vállalat egy ideje használ ujjlenyomat-olvasót a készülékeiben, és az minden másik megoldásnál gyorsabb, az Android 6.0 Marshmallow pedig alapból támogatja a biometrikus azonosítókat, hiszen azt szánja a mobilos fizetési módszerek biztonsági alappillérének. Ám nemcsak ez kerül szóba az este 6 órakor kezdődő Mobilarena TV adásban, hanem az új, 12 megapixeles kamera, a mutatós fémház és az USB-C csatlakozó is, amelyek egyaránt előremutatóak.

Azóta történt

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Camera2-es szoftverpárbaj

    Hat olyan kameraszoftvert hasonlítunk össze, amelyik a Google által tavaly közzétett camera2 API-ra épül, és amivel számos kézi beállítási opció elérhető. Kár, hogy nagyon kevés készüléken.

  • Snapdragon 820-at kap a következő Huawei Nexus?

    Egyes források szerint a Nexus 6P 2016-os utódjába is Snapdragon lapkakészlet kerülhet, ráadásul a 820-as csúcsmodell.

  • Frissültek az új Nexusok

    Először az LG-féle 5X, kicsit később a Huawei által gyártott 6P kapott új verziót, funkcionalitás terén egyik sem hoz újat, inkább hibajavító jellegű frissítésről beszélhetünk.

Előzmények

  • Marshmallow rendszerbemutató

    Elérhető a legújabb zöld robotos főverzió, az Android 6.0 Marshmallow végleges kiadása, mely elsősorban motorháztető alatti újdonságokat és finomhangolást kínál a Lollipopban bennmaradt bakik után.

  • Íme egy 240 fps-es videoklip egy kolibriről a Nexus 6P-től

    Az egyik igazán kellemes tulajdonsága az új Google/Huawei referenciakészüléknek a HD felbontáson működő, 240 fps-sel való rögzítés, amellyel látványos lassított felvételek készíthetők.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.