Mobilarena TV: nem csak a proci a lényeg

Nem csillapodik a Huawei, hivatalosan is bejelentették csúcsmodelljüket, az Ascend P7-et, emellett pedig több másik készülék piaci debütálása is megkezdődött az utóbbi időben. Az adásunk tárgyát képező Ascend G630-ról márciusban hullott le a lepel, és egész korrekt ajánlat lett belőle. A főszerepet egyértelműen az 5 hüvelykes képátlóval rendelkező, 720 x 1280 pixel felbontású IPS-LCD kijelző játssza, melyet egyébként egy Qualcomm Snapdragon 200 (MSM8212) lapkakészlet hajt meg. Az 1,2 GHz-re skálázott négymagos processzor mellett 1 GB RAM került a telefonba, a grafikus feladatokat pedig az Adreno 302 látja el. A 4G/LTE támogatás ugyan kimaradt, de van NFC, Bluetooth, WiFi, GPS, így azért szomorkodni sem kell. A 8 megapixeles kamerával és 2000 mAh kapacitású akkumulátorral ellátott készülék ára is igencsak kedvezően alakul, így könnyedén labdába rúghat a konkurensek között.

Az adást még a 2014-es WWDC nyitánya előtt megtartjuk, hiszen ez is egy érdekes készülék, a kérdéseket pedig várjuk szeretettel a fórumban.

Előzmények

  • Huawei Ascend P7 - fél milliméterben sok új funkció

    A P6-ból három milliónyi talált gazdára. Az utód többet tud, erősebb, értelemszerűen ettől is komoly sikereket vár a gyártó, ami leginkább az árazáson fog múlni.

  • Huawei Ascend G6 - felemelő érzés

    Középkategóriás, divatos modell érkezett a kínai gyártótól, amely a piac legzsúfoltabb szegmensében próbál híveket szerezni.

  • Huawei Ascend P6 - hatásos hatos

    Megrázta magát a Huawei, olyan masinát tettek le az asztalra, amiben minden tudásuk benne van. Állati szép, rettentő kezes, kiemelkedően minőségi készülék lett az Ascend P6.

  • Huawei Ascend G510 - árapály

    A kínai gyátó újdonságát most mutatták be itthon, nagy IPS kijelző, átszabott, izgalmas kezelőfelület, de kicsit lassú sebesség jellemzi, ám sikere az árazásától függ igazán.