Mobilarena TV: Csak Sony, Ericsson nélkül, de Xperia

Némi szervezés, egy szoftverfrissítés és sok lelkesedés kellett ahhoz, hogy a Sony Xperia S megérkezzen még adás előtt a szerkesztőségbe. A fekete csoda (amely fehérben is létezik, bár az egyelőre nem lesz itthon kapható) a gyártó első olyan készüléke, amin már nem Sony Ericsson felirat szerepel. Első, ha nem számítjuk ide a Sony legendás telefonjait, mint a Z1, a Z5, vagy éppen a J6. Azzal, hogy a Sony kivásárolta a svéd partnert, újra egymaga vág neki a mobilkommunikációs harcnak, s bizonyára szeretnének nagy sikereket elérni, mert egyébként a cég pénzügyi eredményei évek óta aggasztóak. A mobil részleg viszont javíthat a mérlegen, ennek érdekében pedig mindent meg is tesz a Sony, az Xperia S ugyanis abszolút csúcskategóriás masina.

A 4,3 inches kijelző 1280x720 pixele felbontást nyújt, a burkolat alatt kétmagos, 1,5 GHz-en processzor dorombol, Adreno 220-as GPU-val izmosít a grafika, a hátlapra pedig felkerült egy szerény, 12 megapixeles felbontással bíró kamera, amely fullHD videók rögzítésére is alkalmas. Ez azért igen komoly hardveres produkció, nyilván az a kérdés, hogy mennyire tudjuk mindezt kihasználni, s vajon sikerült-e a mérnököknek úgy optimalizálniuk a rendszert, hogy az ember tényleg úgy érezze, hogy egy csúcsmobilt tart a kezében. Egyelőre az Android Gingerbread kiadásával lép piacra, de az ICS frissítést is beígérte már a gyártó, reméljük, hogy hamarosan ez is valósággá válik. Este hattól tehát tényleg egy "hot" cuccot mutatunk be, hiszen ma lett kész az a szoftververzió, amit már kiadhat a cég tesztelésre, mi pedig rögtön le is csaptunk rá.

Azóta történt

  • Sony Xperia S - rögtön a csúcsra

    Új néven, de a régi termékcsaláddal támad a Sony. Az első készülék a csúcskategóriában próbál szerencsét és jó esélyekkel indul harcba.

Előzmények