Mobilarena TV: az egyszerűség az új okosság

LG G2 hatalmas sikert aratott, a dél-koreaiak számos innovatív megoldással rukkoltak elő a készülék kapcsán. Az idei évben már régóta lehetett tudni, hogy megint valami nagy durranásra készül a vállalat, folyamatosan szivárogtak ki a pletykák az új készülékkel kapcsolatban. Az LG végül egy önálló sajtótájékoztató keretében bemutatta be legújabb csúcskészülékét, a G3-at, melytől újfent kiváló eladási számokat remél a gyártó. A fémszálas műanyag kialakítás, a gyönyörű formaterv, a szinte keret nélküli kijelző mind kiváló mérnöki munkára utal, valóban tekintetvonzó lett a masina. Főszereplőnk legvonzóbb pontja egyértelműen az 5,5 hüvelykes, 1560 x 2440 pixel felbontású QHD megjelenítő, mely minden eddigi telefonnál élesebb képet produkál. Nyilván a teljesítményről is gondoskodni kellett, a burkolat alá egy Snapdragon 801 lapkakészletet szereltek, melyben négy darab 2,5 GHz-re skálázott processzormag dolgozik, egy Adreno 330 grafikus gyorsító társaságában. A kamera 13 megapixeles, optikai képstabilizációval és lézeres távolságmérővel rendelkezik, ami a fókuszálást segíti, az LG szerint mindössze 0,276 másodperc kell az élesség beállításához. Emellett adott a 3000 mAh akkumulátor, mely már cserélhető, ahogy a microSD kártya támogatás is hasznos dolognak számít. A szoftveres felület megújult, sőt, számos új funkcióval vértezték fel a rendszert, a felhasználók életét szerették volna megkönnyíteni az újdonságokkal.

Az adás ma már a régi megszokott időpontban, 18 órakor kezdődik, a kérdések hadát addig is várjuk, bőven lesz miről beszélni a készülékkel kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • LG G3 - mindent a szemnek

    Csúcsmodellel jelentkezett az LG. A G3 több szempontból úttörő, de ennek ára van nem csak anyagilag, hanem bizonyos részletmegoldások kapcsán is. Mindezzel együtt is egy remek okostelefon.

Előzmények

  • Új Android még nincs, okosóra és olcsó okostelefon van

    Az idei Google I/O-n láthattunk már valamennyit az Android L-ből, de az okosórákra, az autós felhasználásra és a tévékre is nagy hangsúly került.

  • LG L90 - ellentétek a családban

    Apró eltérések vannak az LG G2 mini és az L90 között. Ezek az LG szerint forintosíthatók, az L90 ugyanis olcsóbb ketyere, de pár dolog hiányzik belőle, amit házon belüli vetélytársa megkapott.

  • LG L70 - nem pejoratív koppintás

    Gazdag szoftvercsomaggal, kopogtatós funkciókkal és KitKattel érkezett meg az LG új ötvenezrese, ám a szerény hardver és a néhány apró hiba rontja az összképet.

  • LG G Flex - igazi atléta

    A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.