Mobilarena TV: A HTC 9 élete

BoomSound hangszórók, mutatós fémház, fürge SenseUI – csak néhány a legendás tajvani HTC legfőbb ismertetőjegyei közül, amely One sorozatukat jellemzi, azonban a méretes kávák, az alig változott dizájn, a magas árszabás és a Snapdragon 810-es rendszerchip ismert gondjai is hozzájárulhattak ahhoz, hogy az M9 nem fogy olyan jól, ahogy azt a gyártó szeretné, míg mondjuk az iPhone 6 és 6s rekordokat döntöget. De hogy jön ide az Apple? Nos, a HTC dizájnkorrekcióval kíván a bevételi oldalba új életet lehelni, és sokan vélik a One A9 küllemében az előbbi két rivális vonásait felfedezni.

Ne olyan hevesen – figyelmeztet a HTC, hiszen a lekerekített, alul, felül műanyag csíkkal megtámogatott fémházas kivitel azelőtt jellemzője volt a One sorozatnak, hogy az iPhone az 5S után visszakerült volna a tervezőasztalra, elölről viszont tényleg más az A9, mint elődjei. Az inspirációforrások felkutatása helyett 18 órakor azonban inkább azt fogjuk megvizsgálni, hogy a friss dizájn milyen ergonómiai előnyökkel jár, illetve azt, hogy a Snapdragon 617-es SoC mire megy a csúcskategóriában, mert bizony, az optikai képstabilizátorral és ujjlenyomat-olvasóval megáldott készülék minálunk arrafelé versenyez, ráadásul elhagyta a BoomSound hangszórókat. A küllem és az árazás vitái közepette könnyű átsiklani egy kellemes tény felett: a One A9 Sense 7.0-s felülete Android 6.0 Marshmallow-n alapszik. Este ezt is körbejárjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.