Hirdetés

Mit tud az LG GT400?

 

Sorba jönnek ki az új LG telefonok, aminek én persze rettentően örülök, úgy pörögnek a kezem között az újdonságok, mint másnak az alsógatyák. (De alsógatyát is váltok, nem csak telefont, ezt csupán megnyugtatásul közlöm.) A napokban itt volt az LG Mini, most pedig a GT400, alias Viewty Smile.

Ha az LG modellpalettáján kéne elhelyezni a telefont, akkor kicsit gondban lennék. Külsőre a népszerű KP500 lehetett az alap, a belső viszont sokkal komolyabb. A Viewty név kötelez: ebben a készülékben 5 megapixeles kamera teljesít szolgálatot. Természetesen érintőkijelzős, ráadásul fejlett adatkommunikációs képességekkel rendelkezik, 3,6 Mbps sebességű HSDPA-ra alkalmas.

Bekapcsolás után kiderül, hogy ebben a telefonban még a régi A-Class menürendszer dolgozik, amely kinézetét tekintve nagyon-nagyon hasonlít a KP500 belsejére. Lehet fehér és fekete a menü háttere, elég gyors a szoftver, a kamera főleg, de mivel Viewty a neve, ezért ez nem is csoda. A kijelző rezisztív, 3 inches átlóval bír, ami még épp akkora, hogy át tudom érni egy kézzel is.

A hangminőség csodás, kihangosítva is kifejezetten jól szól a telefon, pedig műanyag házat kapott. Az ujjlenyomatokat egyáltalán nem gyűjti sem a kijelző, sem pedig a burkolat, nekem egyedül a WLAN hiányzott. Elmondhatom, hogy bár nyilván drágább, mint a GS290, de sokkal jobb használni, tényleg minden benne van, amire egy mai, modern embernek szüksége lehet, egyszerűen használható, kellemes, felhasználóbarát telefon, ráadásul baráti áron vesztegetik már szolgáltatók is.

Persze a Mini szintjét nálam semmi nem tudja most megközelíteni, de a GT400-nak is meglesz a rajongótábora. Pláne a kamera miatt, mert ez a felbontás elég ritka ebben az árkategóriában. Így még az is megbocsátható, hogy nincs 3,5 mm-es jack kimenet, bár a microUSB csatlakozóval ellátott headset bőven megfelel a célnak. Ez úgyis kelleni fog a rádiózáshoz, mert ez is van a GT400-ban. Azt hiszem, felvezetésnek elég ennyi, az arénás srácok már úgyis reszelik tudtommal a teljes tesztet, ott lesz minden egyéb lényegi információt. És most ide nekem vissza a Minit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés