Miskolcra költözik a Vodafone ügyfélszolgálata

A Vodafone Magyarország, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ ma bejelentette, hogy a távközlési vállalat 2009. májustól Miskolcon hozza létre a vállalat Regionális Ügyfélszolgálati Központját (Regional Customer Service Centre). A Miskolcon több mint háromszáz új munkahelyet teremtő, európai színvonalú központ előreláthatólag másfél-két év múlva működhet teljes kapacitással.
Kérdésünkre a Vodafone megerősítette, hogy a beruházás érinti a jelenlegi budapesti telefonos ügyfélszolgálat egyes területeit is, de nem a teljes ügyfélszolgálatot. Az új Regionális Ügyfélszolgálati Központ kialakításával a Vodafone a piaci elvárásoknak megfelelően, a korábbiaknál hatékonyabb módon, alacsonyabb költséggel, magasabb ügyfélszolgálati kiszolgálást biztosít majd. Ebből a leglényegesebb szempont jelen gazdasági helyzetben nyilvánvalóan a költséghatékonyság. A Vodafone abban is bízik, hogy a Regionális Ügyfélszolgálat a későbbiekben nem csupán a hazai ügyfelek kiszolgálását lesz képes ellátni, hanem a régió egyéb Vodafone érdekeltségű hálózatait is segítheti.
 
Értelemszerűen a Vodafone vezérigazgatója kedves szavakkal illette Miskolcot, méltatta a kedvező befektetési környezetet, a városban működő egyetemet, és kiemelte a munkahelyteremtés fontosságát.
 
"A Vodafone beruházása egy olyan munkaerőpiaci helyzetben valósul meg, amikor kiemelt fontossága van minden munkahelynek." - hangsúlyozta az együttműködési megállapodás aláírása kapcsán Szabó József, az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója. "A Munkaügyi Központ segíti és támogatja a hosszú távú befektetési tervekkel érkező cégeket, s reméljük, hogy jelen megállapodás példaként szolgál a jövőben azon vállalkozások számára, melyek helyszínt keresnek tervezett beruházásuk megvalósításához." - zárta gondolatait.
 
"Végre látszik annak az eredménye, amiért az elmúlt években dolgoztunk. Mint ismeretes tavaly a Financial Times fdi magazinjának szakértői Miskolcot a külföldi tőkebefektetők számára kiemelten vonzó helyszínné nyilvánították, mai bejelentésünk pedig ennek már kézzelfogható bizonyítéka." - mondta Káli Sándor. A polgármester a Vodafone megjelenésével arra számít, hogy a közelmúltban előkészített új iparterület iránt is tovább nőhet az érdeklődés.
 

 

Azóta történt

Előzmények

  • Vodafone: 16 megabit másodpercenként

    A Vodafone sikeres széles sávú mobilinternetes tesztet hajtott végre, amely elméletben megduplázhatja a jelenleg rendelkezésre álló maximális adatátviteli sebességet.

Hirdetés